05 / 05 / 2024

Bangladeşliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Bangladeşliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Bangladeşliler Türkiye'den ev alabilir mi? Bangladeşliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Bangladeşliler Türkiye'den iş yeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan listesi...



Bangladeşliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Bangladeş, resmi olarak Bangladeş Halk Cumhuriyeti  Güney Asya'da bir ülkedir. Myanmar ile olan kısa bir sınır hattı dikkate alınmazsa tek komşusu Hindistan'dır. Bangladeşin anlamı "Bengal'in ülkesi" olup resmi dili Bengalidir. 


Peki, Bangladeşliler Türkiye'den ev alabilir mi? Bangladeşliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Bangladeşliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesine göre Bangladeş vatandaşları türkiyeden gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Ayrıca, Bangladeşlilerin tapu işlemleri için özel bir koşul bulunmuyor. Türkiye'den konut sahibi olmak isteyen Bangladeş vatandaşlarının gerekli belgeleri temin etmeleri ve tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gerekli belgeler:

Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.




Geri Dön