30 / 04 / 2024

Norveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Norveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Norveçliler Türkiye'den ev alabilir mi? Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmadan Türkiye'de gayrimenkul edinme hakkı bulunan ülke listesinde Norveç bulunuyor mu? İşte Bakanlar Kurulu kararı...



Norveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Norveç, Kuzey Avrupa'da bulunan İskandinav Yarımadası'nın batısında bir ülkedir. Finlandiya, İsveç ve Rusya Federasyonu ile komşu olan ülkenin batıda Atlas Okyanusu'nun bir kolu olan Norveç Denizi'ne kıyısı vardır. Kıyıları binlerce fiyordla çizilmektedir.


Peki, Norveçliler Türkiye'den ev alabilir mi? Norveçliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Norveçliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmadan Türkiye'de gayrimenkul edinme hakkı bulunan ülke listesinde Norveç de bulunuyor.


Buna göre Norveç vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkına sahip oluyor. Ayrıca Norveçlilerin ev sahibi olması konusunda özel bir koşul da bulunmuyor.


Norveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için aşağıdaki belgeleri temin ederek tapu müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gereken evraklar..

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.



Geri Dön