Bank Asya sermaye arttırdı!
Sermaye Piyasası Kurulu, Bank Asya 'nın sözleşme tadili başvurusunu onayladı. Kurul sözleşme tadiline uygun görüş verilmesinin sermaye artırım onayı anlamına gelmediğini, sürecin devam ettiğini bildirdi
Bank Asya, bankanın ödenmiş sermayesinin 900 milyon liradan 1 milyar 125 milyon liraya artırılmasıyla ilgili sözleşme tadili başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından uygun görüldüğünü bildirdi.
Asya Katılım Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, "Bankamız Esas Sözleşmesi'nin 'Sermaye' başlıklı 8. maddesinin tadili için yaptığımız başvuru, Kurulca 2 Ekim'de uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.
Bankanın esas sözleşmenin 8. maddesi tadil başvurusu şu şekilde:
"Şirketin sermayesi, beheri 1 lira nominal değerde 1 milyar 125 milyon liradır. Sermayenin tamamı muvazaadan ari şekilde ödenmiştir. Şirket sermayesinin 450 milyon liralık kısmı (A) grubu paylardan 675 milyon liralık kısmı ise (B) grubu paylardan oluşmaktadır. Şirket sermayesinin 900 milyon liralık kısmı önceki sermayeyi temsil etmekte olup bunun 360 milyon adedi (A) grubu, 540 milyon adedi (B) grubu paydan oluşmuş ve tamamen ödenmiştir. Bu defa artırılan 225 milyon lira tutarındaki sermayenin tamamı nakit olarak karşılanmıştır. Bu defa artırılan 225 milyon lira tutarındaki sermaye, 90 milyon adet (A) grubu ve 135 milyon adet (B) grubu nama yazılı pay olarak ihraç edilmiştir"
SPK'dan açıklama: Bu sermaye artırımı anlamına gelmez
SPK tarafından yapılan açıklamada ise uygun görüşünün sözleşme tadili için verildiği, bunun sermaye artırımının onaylandığı anlamına gelmediği belirtildi. Açıklamada esas sermayeli şirketlerde, şirketlerin önce madde tadili için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kurula başvurduğu, başvuruyu yapan kurumun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) tabi bir kurum ise SPK'nın ayrıca BDDK'dan görüş aldığı ifade edildi..
Açıklamada ayrıca BDDK, Kurul ve en son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın madde tadiline uygun görüş vermesi ile birlikte şirketlerin genel kurulda madde tadilini ve sermaye artırım kararını onaylaması ve genel kurul kararı, izahname ve mevzuatta yer alan diğer belgelerle birlikte tekrar Kurula izahname onayı için başvurmaları gerektiği kaydedildi.
Bu süreci takiben başvurunun Kurulca olumlu karşılanması halinde izahnamenin Kurulca onaylanacağı ve aynı gün ilan edilen Haftalık Bültende kamuya duyurulacağı belirtilen açıklamada, "Anılan Bankanın bu aşamada sermaye artırımı için genel kurul kararı alması ve izahname onayı için Kurula başvurması gerekmektedir" denildi.
Dünya