03 / 05 / 2024

Banka hisselerindeki deprem devam ediyor

Banka hisselerindeki deprem devam ediyor

Banka hisselerinde geçen hafta yaşanan düşüş bugün de devam ediyor.



GÖZLER MERKEZ BANKALARINA ÇEVRİLDİ

Bu hafta İngiltere Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını açıklayacak.

Yeni haftada pek çok ülke de faiz kararlarını açıklayacak. Bu ülkeler ise, Endonezya, İsveç, Mısır, Güney Afrika, Brezilya, İsviçre, Tayvan ve Norveç. Yurt içine baktığımızda ise gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) toplantısına çevrilmiş durumda.

Analistler bu hafta para piyasalarında gerçekleşen fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası Fed’in bu hafta 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini söylüyor. Kasım toplantısı tahminleri de 50 baz puanda olabileceğini dile getirdiler.

Analistler, geçen hafta küresel piyasalarda yaşanan negatif seyrin, yeni haftanın başlangıcında da etkili olduğunu belirtti.

Bugün için veri gündeminin zayıf olduğunu dile getiren analistler, İngiltere’de de piyasaların kapalı olduğunu da hatırlatarak teknik anlamda BIST 100 endeksinde 3.280 puanın destek, 3.440 ve 3.500 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu bildirdi. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, "BIST 100 endeksi için, yüzde 2,55 kazançla 3 bin 222,74 puandan tamamlayarak bütün zamanların en yüksek haftalık ve günlük kapanışını yaparken, en yüksek seviye rekorunu 3 bin 228,88 puana taşmıştır.  Borsa İstanbul, 2 milyon 526 bin yatırımcı sayısına gelmiş durumda. Halka açık olan şirketlerimizin senetlerinin toplam değeri ise 400 milyar TL seviyesindedir. Borsa İstanbul, yerli ve yabancı yatırımcılarının güven içinde yatırım yaptığı bir mecra haline gelmiştir" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön