03 / 05 / 2024

Banka müşterileri şaşkına döndü! ATM'lerden artık o miktardaki para çekilemeyecek. Bulursanız sahip çıkın

Banka müşterileri şaşkına döndü! ATM'lerden artık o miktardaki para çekilemeyecek. Bulursanız sahip çıkın

ATM'lerle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre bankaların ATM'lere artık 10 ila 20 TL gibi paraları koymadığı ve daha yüksek rakamlar yerleştirildiği iddia edildi. Konuyla ilgili şu ana kadar bankalardan herhangi bir açıklama gelmedi.



Vatandaşlar ATM'leri son yıllarda çok sık şekilde kullanıyor. ATM'ler hakkında ortaya atılan son bir iddia ies herkesi şaşkına çevirdi. Vatandaşların artık o miktarları ATM'ler üzerinden çekemeyeceği çünkü bankaların o miktarlardaki paraları ATM'lere koymadığı iddia edildi. 

Merkez Bankası'nın verilerinde, piyasada geçtiğimiz yıl Mayıs ayının sonunda 607 milyon 139 bin olan 200 TL'lik banknotların adedi, bu yıl Mayıs ayının sonunda 1 milyar 179 milyona ulaştı. Yalnızca bir yıllık sürede 200 TL'lik banknotların artışı yüzde 94 oldu.

ATM'lerde yaşanan değişikliği ise Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu duyurdu. Enflasyondaki artışla birlikte bankaların para yetiştirememe sorunu yaşadığını vurgulayan Babuşcu o değişikliği tüm detaylarıyla paylaştı.

20 TL'LİK BANKNOTLARIN YERİNE 200 TL YERLEŞTİRİYORLAR

Ekonomist Şenol Babuşcu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Banka ATM kasalarında para konmak üzere 5 bölüm bulunmaktadır. Her bölüme bir çeşit banknot konulmaktadır. 10, 20, 50, 100, 200 TL banknotlar her bölüme ayrı ayrı yerleştirilmektedir.

Son zamanlarda bazı bankalar 10 TL banknotların yerine de 200 TL banknotlar koymakta. Çünkü başka..."

Ayrıca Babuşcu, bankacılardan aldığı bilgilere göre 20 TL'lik banknotların yerine de 200 TL banknot koyulduğunun bilgisini verdi.
 


Geri Dön