Ekonomi

Bankacılık hisselerinde neler oluyor? Bir bankadan daha hamle geldi!

HalkBank’ın ardından Türkiye İş Bankası’da 8,00-8,19 lira fiyat aralığından 5 milyon adet hisse alımı gerçekleştirdi.Bankacılık hisselerinde yaşanan hareketlilik devam ederken bir bankadan daha hisse geri alımı haberi geldi

Bankacılık sektöründe hareketlilik devam ediyor. Bankacılık hisselerinde yaşanan hareketlilik devam ederken bir bankadan daha hisse geri alımı haberi geldi. Halkbank'taki hisse geri alımının ardından İş Bankası Munzam Sandığı da İş Bankası'nda hisse alımı gerçekleştirdi.

Türkiye İş Bankası AŞ Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı tarafından Türkiye İş Bankası'nın hisse alım konusunda yapılan açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

İŞ BANKASI 5 MİLYON LİRA ALIŞ YAPTI

KAP'ta yayınlanan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası paylarıyla ilgili dün 8,00-8,19 lira fiyat aralığından 5 milyon lira toplam nominal tutarlı alış işleminin gerçekleştirildiği belirtildi ve "Bu işlemle birlikte Türkiye İş Bankası sermayesindeki paylarım/oy haklarım 20 Eylül 2022 itibarıyla yüzde 37,312 sınırına ulaşmıştır." açıklaması yapıldı.

Vakfın gerçekleştirdiği dünkü alım öncesi İş Bankası sermayesindeki payları yüzde 37,262 seviyesinde bulunuyordu.

 

BİR HAMLEDE HALKBANK’TAN GELMİŞTİ

Halkbank aktif olan hisse geri alım programı çerçevesinde 20 Eylül tarihinde 8,85 milyon lotluk hisse geri alımı gerçekleştirdi. Hisse alımları 8,06-8,58 TL fiyat aralığından gerçekleşti.

Borsada bankacılık hisseleri hareketli günler geçirirken, kamu bankası Halkbank'tan hisse geri alım hamlesi geldi.

Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde aktif olan hisse geri alım programı çerçevesinde 20 Eylül'de toplamda 8,85 milyon lotluk hisse geri alımı gerçekleştirdi. Bankanın bu alımlarının toplam karşılığı 72,5 milyon TL olarak kaydedildi.

Bankanın hisseleri güne 8,76 TL'den başlamış, gün içinde en düşük seviye 8,06; en yüksek seviye ise 8,92 olarak kaydedilmişti. Bankanın hisseleri günü yüzde 6,03 düşüşle 8,41 seviyesinden tamamlamıştı.

Bugün gerçekleşen hisse geri alımlarında en yüklü alım 4,02 milyon lotla 8,06 TL seviyesinden gerçekleşti.

HİSSE GERİ ALIMI NEDİR?

Hisse geri alımı, bir şirketin açık piyasada bulunan mevcut hisse sayısını azaltmak için kendi hisselerini satın alması anlamına geliyor.

ABD’de konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

En uygun laptoplar! İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi...

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!