11 / 05 / 2024

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Açık Bankacılık uygulamasıyla bankacılık sistemi sil baştan değişecek. Bu yıl içinde bireysel tarafta uygulamaya girmesi hedeflenen Açık Bankacılık'la tüketicilerin verilerinin 3. tarafla paylaşılmasının önü açılmış olacak.



Açık Bankacılık Sistemi nedir?

Açık Bankacılık ilk defa İngiltere'de ortaya çıktı. Yaşanan gelişmelere göre, 2015'te de Avrupa Birliği’nin müfredatına girdi. Ödeme Hizmetleri Direktifi 2 ile söz konusu bu yeni sistemin temelleri atılırken, İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu 2016'da toplamda 9 büyük bankayı ve girişimleri Açık Bankacılık Uygulama Kurumu çatısı altında bir araya getirdi ve böylece dünyada Açık Bankacılık modeline geçen ilk ülke olmuş oldu. Ülkemizde de ilk adım 2019'da atıldı.

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından gerçekleştirilen düzenlemeyle 2020'de ticari olarak uygulamasına başlanırken, 2021'de bireysel alanda kullanımı için taslak bir metin yayınladı. Konu ile ilgili düğmeye basan İş Bankası ve Garanti Bankası da bu alanda ilk ürünlerini çıkarmaya başladı.

Kredi faiz oranları tepetaklak oldu! Yeni oranlar devreye girdi!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön