29 / 04 / 2024

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Reel sektör hala ticari krediye erişim konusunda zorluk çekmekte. Bankalar, daha önce durumun seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etmişlerdi, ancak seçimler geride kaldıktan sonra bile kredi imkanlarını genişletmede tereddüt ediyorlar.



Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası nın kararı ne olacak?

Merkez Bankası’nın Kredi Kaynakları Merkezi’nde yeni düzenlemeler yapması planlanıyor

Bankacılık sektörüne dair güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, kamu bankalarının ticari kredilerdeki yıllık faiz oranları yüzde 17-18 civarında seyretmekte; ancak onaylanan kredi tutarı hayli kısıtlı. Diğer taraftan, özel bankaların ticari kredileri neredeyse yok denecek kadar az veya yüksek faiz oranlarıyla çok sınırlı tutarlarda onaylamakta olduğu gözleniyor.

Merkez Bankası'nın, Kredi Kaynakları Merkezi'nde (KKM) kısa süre içinde düzenlemeler yaparak, revizyona gitmesi öngörülüyor. Bu düzenlemeler, Liralaşma stratejisi çerçevesinde Türk Lirası yükümlülük oranını yüzde 50'ye düşürerek bankaların finansal solunumunu rahatlatacak şekilde planlanıyor. Reel sektörün, ticari kredilere erişim zorluğu süregelirken, bankaların bu alandaki eğilimleri ve uyguladıkları faiz oranları, sektörün mali darboğazını daha da zorlaştırıyor.

Halkbank koşulsuz şartsız verecek. Bakmayan çok şey kaybeder

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar açıklandı

ING Bank’tan akaryakıt alışverişlerinde 100 TL hediye! İşte kampanya detayları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön