15 / 05 / 2024

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankaların artan maliyetler nedeniyle kredi iştahında yaşanan azalma rakamlara da yansıdı. Geçen hafta bireysel kredilerde 3,8 milyar TL, ticari krediler de 9 milyar TL azalış görüldü. KKM hesapları ise bir haftada 51,4 milyar TL yükselerek 2,4 trilyon TL'ye ulaştı.



KKM'DE REKORA DEVAM

Kur korumalı mevduat hesapları 6 Ocak’tan bu yana sürekli artış gösteriyor. KKM hesapları 18 Mayıs itibariyle 2 trilyon 398,2 milyar liraya çıktı. Hesaplardaki net artış 1 hafta içerisinde 52 milyar lira olarak gerçekleşti. Dolar cinsinden hesaplandığında ise kur korumalı mevduatların 121 milyar doları geçtiği görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön