28 / 04 / 2024

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

İş dünyasından zaman zaman bankalardan kredi alamadıklarına yönelik kamuoyuna yansıyan şikayetler oluyor. Reel sektör temsilcileri krediye erişemedikleri için nakit darboğazı yaşadıklarından yakınırken, bir an önce sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyor.



Kur korumalı mevduat hesabı 2 trilyon liraya dayandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre kur korumalı mevduat (KKM) hesabının büyüklüğü 102,2 milyar dolara yükselirken, bankacılar KKM hesabının kademeli olarak bitirilmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

Dünya Gazetesi’nden Ece Ceyhun’un haberinde, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kur korumalı mevduat hesabı ve kredi piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

Kur korumalı mevduat hesabının şu anda sistemde çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini dile getiren Aran, KKM hesaplarının ulaştığı büyüklüğe dikkat çekerek birden kaldırılması halinde o paranın dövize yönelme riskine işaret etti. Aran, kur korumalı mevduat hesabının kademeli olarak bitirilmesi gerektiğine vurgu yaparak kademeli olarak bitirilmeden önce de Türk Lirası’na olan güvenin sağlanması ve yabancı para konusundaki beklentinin kırılması gerektiğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön