14 / 05 / 2024

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

İş dünyasından zaman zaman bankalardan kredi alamadıklarına yönelik kamuoyuna yansıyan şikayetler oluyor. Reel sektör temsilcileri krediye erişemedikleri için nakit darboğazı yaşadıklarından yakınırken, bir an önce sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyor.



HERKESE ÇOK FAYDA SAĞLADI

KKM ürününü savunduğu için çok eleştiri aldığını da dile getiren Aran, kur korumalı mevduat hesabının şu anda çok önemli bir faizi yerine getirdiğini ifade etti. Aran, KKM’nın Türkiye’de kur krizi çıkmasın diye bulunduğunu, Türk Lirası faizleri, enflasyon yüzde 50 veya yüzde 85 seviyelerindeyken yüzde 8,5’ta duruyorsa bunun KKM olmadan sağlanmasının mümkün olmadığını savundu.

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

KKM’nin bu politikanın destekçisi olan bir ürün olduğunun altını çizen Hakan Aran, şu anda düşük faiz politikasından yararlananlar varsa bunun kur korumalı mevduat sayesinde olduğuna işaret etti. O nedenle kur korumalı mevduat ürününün bu politikanın ayrılmaz bir bileşeni olduğunu vurgulayan Aran, bu ürünün hem ticaret sahibine hem kredi kullananlara hem bankalara çok önemli katkılar sağladığını söyledi. Beklentilerin çok iyi yönetilmesinin ve ekonomide güvenin tesis edilmesinin çok kıymetli olduğuna vurgu yapan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bunu bozacak olan her şeyden de kaçınmak gerektiğine değindi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön