01 / 05 / 2024

Bankalarda mevduat yarışı tam gaz! Hoş geldin faizi yüzde 30'lara yükselebilir! 

Bankalarda mevduat yarışı tam gaz! Hoş geldin faizi yüzde 30'lara yükselebilir! 

Bankaların hoş geldin faizi yüzde 28’lere kadar yükselirken, bankacılar oranların yüzde 30 barajını geçmesini öngörüyor. İşte ayrıntılar..



Türk bankacılık sektöründe mevduat yarışı hız kesmeden devam ediyor. Bankaların hoş geldin faizi yüzde 28’lere kadar yükselirken, bankacılar oranların yüzde 30 barajını geçmesini öngörüyor. 

Bankaların sahada mevduat rekabetini tüm canlılığıyla gösterdiği bir süreçte, Merkez Bankası’nın Liralaşma stratejisinde cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısı yaptığı adımın bu yarışı yeni bir boyuta taşıması bekleniyor.

Bankalarda mevduat yarışı tam gaz! Hoş geldin faizi yüzde 30 lara yükselebilir! 

Para otoritesi, Liralaşma stratejisi çerçevesindeki yeni hamlesiyle 20 Ocak tarihinden itibaren 3 aydan uzun süreli mevduatlarda zorunlu karşılık oranlarını ‘sıfır’a düşürdüğünü duyurdu. 3 ayın altındaki mevduatlarda ise oranın yüzde 8 şeklinde uygulanacağı belirtildi. 

Bankacılar, alınan kararın mevduat tarafında vade uzatımını destekleyeceğinin altını çizerek “Rekabet hem faiz cephesinde hem de mevduatı en uzun vadeye çekmek için dönecek” değerlendirmesinde bulundu. 

İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön