26 / 07 / 2024

Bankalar ekim ayı kampanyalarına başladı! Maaş promosyonları tek tek belli oluyor!

Bankalar ekim ayı kampanyalarına başladı! Maaş promosyonları tek tek belli oluyor!

Tüm Türkiye’nin gündemi olan emekli banka promosyonlarının eylül bitti. Bunların haricinde ise memur maaş promosyonları da peş peşe yenilenmeler meydana geliyor. İşte detaylar… 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


BANKA PROMOSYONLARI NASIL, NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Promosyonunu yinelemek isteyen kamu kurumları ilk olarak komisyon oluşturmalı.

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre komisyon; kamu kurum ve kuruluşlarını kapsama alanına alan biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında da söz konusu birimde de görev yapan toplam olarak personelin en az yüzde 10'unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile birlikte merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin de bağlı olduğu bir üst amir tarafından ilgili olan birimde görev yapanlar arasından seçilmiş olan bir üyeden meydana geliyor. Üç kişilik komisyon, promosyonu, bankalardan da teklif alarak karar kılınıyor.

Oluşturulmuş olan komisyonların da imzaladığı protokollerin de süresi iki yıldan az, beş yıldan çok olamıyor.

Bazı kamu kurumları da yüksek banka promosyonu için mevcut sözleşmesini iptal hale getirerek yeni teklifler için bankalar ile görüşmelere başlarken, bazıları da anlaşmada karar kıldı.

Bazı kurumlarda, tüm bunların yanı sıra sözleşme feshi için komisyon kurdu. Eğer promosyon sözleşmeleri iptal edilir ise tazminat maddesinin devreye sokulması lazım.

Bu maddeye göre de ilk yıl sözleşme fesih edilirse promosyonun bütünü, ikinci ve üçüncü sene fesih edilirse yüzde 50'si iade edilir.

Aynı banka ile promosyon miktarını yenileyenler de bulunmakta. Bu durumda iade yapılmadan yeni tutar üzerinden anlaşma gerçekleşiyor.

Bankalar ekim ayı kampanyalarına başladı! Maaş promosyonları tek tek belli oluyor!

Çok satan Xiaomi Redmi Note 10S TeknoSAlarda! 2 Ekim 2022 fiyat listesi...

Demire gelen zamlar durmak bilmiyor! Güncel demir fiyatları 2 Ekim 2022 fiyat listesi

Elinde altını olanlar dikkat! Altının bir bileni altının seyrini açıkladı! Altın düşmeye devam mı edecek?


Geri Dön