28 / 04 / 2024

Beykoz Belediye Meclisi Mart ayı çalışmalarına başladı!

Beykoz Belediye Meclisi Mart ayı çalışmalarına başladı!

Beykoz Belediyesi Meclisi daha güzel bir ilçe için Mart ayı çalışmalarına başladı. Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlık yaptığı ilk toplantıda teklif ve kararlar oy birliğiyle meclisten geçti...




Beykoz Belediyesi Meclisi daha güzel bir ilçe için Mart ayı çalışmalarına başladı.  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlık yaptığı ilk toplantıda dış ilişkilerden kardeş şehir çalışmalarına ve gençlere asker ödeneği verilmesine kadar pek çok konu gündeme geldi.


Başkan Yücel Çelikbilek, meclis gündeminin görüşülmesine geçilmeden önce, bu cumartesi günü 92 yaşında vefat eden Türk Edebiyatı’nın çınarı Yaşar Kemal’i anarak sevenlerine ve tüm ülkemize baş sağlığı diledi.


Yaşar Kemal’in edebiyatımız ve kültür dünyamızda çok önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Başkan Çelikbilek: “Kendisini çözüm süreci için tarihi adımların atıldığı bir günde kaybettik, çıktığı yolculukta Yüce Mevla yanında yer alsın, ülkemizin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.


Asker Harçlığı Gündemde


Bir önceki meclis tutanağının oylanması ve gündemde olmayan tekliflerin gündeme alınmasından sonra ise önergeler gündem maddelerine ilave edildi.


AK Parti Grubu tarafından askere giden gençlere katkı sunmak amacıyla “asker harçlığı” verilmesiyle ilgili önerge görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na, yine


AK Parti Grubu tarafından sporu teşvik için okullara masa tenisi ekipmanları alınmasıyla ilgili verilen önerge Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu havale edildi.               


Teklif Kararlar Oy Birliğiyle Geçti


Mülheim an der Ruhr’a yapılacak olan gençlik projesine katılım için hizmet pasaportu alınabilmesi hakkında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi,


Göllü Mahallesinde Kadastro ekipleriyle birlikte görev yapmak üzere bilirkişinin seçilmesi hakkında Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü teklifi ve


Personel ve Yemek Bedeli Katkı Payı tespiti hakkındaki Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi görüşülerek oy birliğiyle teklif karar olarak meclisten geçti.


Müdürlük Teklifleri


Riva Kalesi ve Çevresinin Yapım İşi için gerektiğinde belediye bütçesinden harcama yapılabilmesi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na


Riva Deresi Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi için gerektiğinde belediye bütçesinden harcama yapılabilmesi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.


İsmi olmayan sokağa isim verilmesi hakkındaki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü teklifi, Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu’na ,


Van-Tatvan Belediyesi ile Kardeş şehir ilişkilerinin kurulması hakkındaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi ise Kültür Komisyonu’na havale edildi. 



26 İş Yerine Hafta Tatili Ruhsatı verilmesi hakkındaki Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü teklifi, Hukuk Komisyonuna havale edildi. 



Beykoz Belediyesi


Geri Dön