02 / 05 / 2024

Çaykur çay paraları hesaplara ne zaman yatacak? Ekim 2023 çay destekleme ödemeleri başladı mı?

Çaykur çay paraları hesaplara ne zaman yatacak? Ekim 2023 çay destekleme ödemeleri başladı mı?

Çay üreticileri merakla ÇAYKUR yaş çay paralarının hesaplara yatırılacağı tarihi sorguluyor. Peki, ÇAYKUR çay paraları hesaplara ne zaman yatacak? Ekim 2023 çay destekleme ödemeleri başladı mı?



Türkiye'deki çay üreticileri için oldukça önemli bir yeri olan Çaykur çay destekleme ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merakla sorgulanıyor. 

Bu kapsamda üreticiler "Çaykur çay paraları hesaplara ne zaman yatacak? Ekim 2023 çay destekleme ödemeleri başladı mı?" sorusunun cevabı araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya dair son dakika açıklamasında bulunarak, 1 milyar 763 milyon TL'nin çay üreticilerinin ödemelerinin hesaplarına yatırılacağını söyledi. 

Söz konusu bu ödemeler, çay üreticilerine tarım alanında destek sağlamak amacıyla yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bu destekleme ödemeleri, çay üretiminin sürdürülebilirliği ve çay üreticilerinin gelirlerini artırmayı hedefliyor.

ÇAY ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, çay üreticilerinin paraları bugün hesaplarına geçecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 763 milyon TL'nin çay üreticilerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Bakan Yumaklı "ÇAYKUR aracılığıyla, 157 bin ton yaş çay alımı karşılığı 1 milyar 763 milyon Türk Lirası ödemeyi çay üreticilerimizin hesaplarına 31 Ekim Salı (bugün) günü aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Çaykur çay paraları hesaplara ne zaman yatacak? Ekim 2023 çay destekleme ödemeleri başladı mı?

ÇAY ÖDEMESİ NE ZAMAN AYPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Çaykur yaş çay ödemeleri, 31 Ekim (bugün) itibarıyla hesaplara yatırılacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu sene için destek ödemesiyle beraber yaş çay alım fiyatının kilo başına yüzde 64 artarak, 11 lira 30 kuruşa çıkacağını duyurmuştu.

Bu noktada çaylarını toplayan çiftçiler, ÇAYKUR'a teslim için hazırlıklarını tamamladı.

Öte yandan 2023 yılında 54 milyar TL olarak öngörülen tarımsal destekleme bütçesi sene içinde yüzde 17,4 oranında artışla 63,4 milyar liraya yükseldi. Destekleme bütçesinin 2024 senesinde 2023 senesi başlangıç ödeneğine kıyasla yüzde 70 oranında artırılarak 91,6 milyar TL'ye çıkarılması öngörülüyor.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!,

İzmir Halk Konut'ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!


Geri Dön