27 / 04 / 2024

İzmir Halk Konut'ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

İzmir Halk Konut'ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dilber Apartmanı ile başlayan Halk Konut projesinde anahtar teslimlerinin Mart ayında yapılacağını belirtti. İşte detaylar...



30 Ekim 2020 tarihinde meydana delen  İzmir  depreminde yaşamını yitiren 117 kişi için anma töreni gerçekleştirildi. Tören İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatifçilik modelini depremzedeler için de hayata geçirdiği Halk Konut projesinin ilk uygulaması olan Bayraklı’daki Dilber Apartmanı önünde düzenlendi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve katılımcılar saatler 14.51’de itfaiye sirenleri eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Dilber Apartmanı Halk Konut 1 Yapı Kooperatifi Başkanı Elif Keskin,  İZDEDA Başkanı Bilal Çoban, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Odaman, Genel Müdürü Ekrem Tükenmez, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Suphi Şahin ve Şükran Nurlu, kat malikleri ve vatandaşlar katıldı. 

İzmir Halk Konut ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

HALK KONUT'TA ANAHTARLAR MART'TA TESLİM EDİLECEK 

Tunç Soyer, 30 Ekim’in büyük bir afet ve aynı zamanda İzmir’in gördüğü en destansı dayanışmanın günü olduğuna dikkat çekti ve "Depremin ilk gecesinde, bütün depremzedeleri başlarını sokabilecekleri güvenli bir alana kavuşturduk. Başlattığımız Bir Kira Bir Yuva kampanyası umut hareketi haline geldi. Bu imece sayesinde henüz bir ay bile geçmeden bütün depremzede vatandaşlar sıcak bir yuva sunduk" açıklamasında bulundu. 

Deprem Eylem Planı’nın ortak akılla şekillendiğine de vurgu yapan Soyer, "İzmir’de kentsel dönüşümü 'mekânsal adalet' ilkesiyle tanımladık. Bugün bu ilkeyle hayata geçirilen çok değerli bir anıtın, Dilber Apartmanı’nın önündeyiz. Bu örnek yapı, İzmir’de kentsel dönüşümü kooperatifçilik modeli ile bir araya getirdiğimiz Halk Konut Projemizin ilk uygulaması" dedi ve Dilber Apartmanı ile başlayan Halk Konut Projesi’nin büyüdüğünü ve ulaştığı noktayı görmenin gurur verici olduğunu söyledi. 

Soyer, söz konusu projede Mart'ta anahtarların teslim edileceğini dile getirdi ve "11 adet kooperatifin kuruluş süreci bitirildi ve protokol tarafları ile sözleşme aşamasına gelindi. 20 binasa ise kooperatifleşme süreci sürüyor" açıklamasında bulundu. 

İzmir Halk Konut ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

İZMİR'DEKİ YAPI STOKUNUN YÜZDE 80'İ ESKİ VE YAŞLI

Halk Konut projesiyle şu ana kadar 100 bin metrekarelik alanda bin 100 bağımsız bölümün proje ve yapım sürecine start verdiklerinin altını çizen Tunç Soyer, "Hedefimiz, 80’in üzerinde kooperatifimizle 480 bin metrekare alanda 3 bin 200 adet bağımsız bölümün inşasını çok yakında bitirmek. Halk Konut modelinin bu kadar kısa sürede yaygınlaşması İzmir halkının Büyükşehir Belediyemize duyduğu güvenin eseri. Onların bize olan güveni devam ettikçe, İzmir çok daha güvenli bir kent olacak" ifadelerine yer verdi. 

Tunç Soyer, depreme dirençli İzmir için en temel önceliklerinden birinin İzmir'deki binaların riskli olup olmadığının belirlenmesi olduğunu aktardı. Soyer, konuya ilişkin açıklamasında İzmir’deki yapı stokunun yüzde 80’inin eski ve yaşlı olduğuna, olası bir depremde risk taşıdığına dikkat çekti. 

Soyer, "Bayraklı ve Bornova ilçelerinde başlatılan çalışmaları Konak'a doğru genişlettik. Bu şekilde 2024 yılının sonunda kent nüfusunun yaklaşık yüzde 25’inin yaşadığı bölgede 'Afete Hazır ve Dirençli İzmir' vizyonumuzun en önemli ayağı olan yapı envanteri çalışmaları bitirilecek" diye konuştu. 

İzmir Halk Konut ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

3.600 YAPIDA ÖN İNCELEME SAHA ÇALIŞMASI YAPILDI 

Mart 2023 itibarıyla İzmir genelinde talebe dayalı yapı ön inceleme hizmetini de sunmaya başladıklarının altını çizen Tunç Soyer, "Bugüne kadar toplamda 4 bin 100 başvuru neticesinde İzmir’i karış karış dolaştık ve 3 bin 600 binanın yapı ön inceleme saha çalışmasını bitirdik. Bu çerçevede İzmir’in hangi ilçesinde olursa olsun başvuran her vatandaşımıza binalarının deprem karnesini ücretsiz şekilde oluşturuyoruz. 1 Kasım tarihinden itibaren de sonuçları paylaşmaya başlıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Belgesi olmayan gayrimenkul ilanı veremeyecek! Sahte ilan tedbirleri 1Kasım'da yürürlüğe girecek!

Euro bölgesinde enflasyon son 2 yılın altına gerilerken euro kuru 30,16 TL oldu! 

Tarım Kredi açıkladı! Bazı gübre çeşitlerinde ton başına 400 lira indirime gidecek

DS 4'ün zamsız fiyatları şaşırttı! Yine tek kuruş zam gelmedi!


Geri Dön