27 / 04 / 2024

Euro bölgesinde enflasyon son 2 yılın altına gerilerken euro kuru 30,16 TL oldu! 

Euro bölgesinde enflasyon son 2 yılın altına gerilerken euro kuru 30,16 TL oldu! 

Euro Bölgesi'nde ekim ayı tüketici fiyatları yıllık bazda düşüşe geçti. Böylece son 2 yılın en düşük seviyesini test ederken, Euro kuru ise 30.16 TL seviyesinde değerleniyor...



Euro Bölgesi'ne yönelik ekim ayı enflasyon rakamları belli oldu. Açıklanan verilere göre, yıllık tüketici fiyatları yüzde 2,9 seviyesine geriledi. Ekim ayı ile beraber, euro bölgesinde yıllık enflasyon Temmuz 2021 yılından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, euro kuru 30,16 lira oldu.

EURO BÖLGESİ'NDE ENFLASYON SON 2 YILIN EN DİBİNDE!

Ekim ayı ile beraber Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Temmuz 2021 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bir önceki ay yıllık tüketici fiyatları yüzde 4.3 seviyesindeydi.  

Piyasalarda beklenti ise yıllık tüketici fiyatlarının yüzde 3.1 seviyesine gerilemesi yönündeydi.  Aylık bazda tüketici fiyatları ise yüzde 0.1 oranında yükseldi. Eylülde aylık bazda tüketici fiyatları yüzde 0.3 oranında yukarı gelmişti. 

Euro bölgesinde enflasyon son 2 yılın altına gerilerken euro kuru 30,16 TL oldu! 

EURO BUGÜN 30.16 TL OLDU!

31 Ekim Salı günü döviz kurları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişi arama motorlarında ''euro bugün ne kadar?  Euro kaç lira? Güncel euro kuru kaç lira oldu?'' sorularını araştırıyor. Bugün euro/TL kuru yükselişe geçti ve serbest piyasalarda şu anda 30.16 TL'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru ise 28,26 liradan alınarak, 28,28 liradan satışa sunuluyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0658 seviyesi ile yüzde 0,40 artış kaydetti.

Yarın piyasalar açısından kritik bir gün olacak. Yarın saat 21:00'da Amerika Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Piyasaların gözü yarın açıklanacak kritik karara çevrilirken, karar öncesi altın ve dolar düşüşe geçerken euro/TL kuru yukaru yönlü hareket etmeye devam ediyor.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Altında Fed etkisi! Altın fiyatları düştü! Çeyrek altın, Cumhuriyet altını, Ata altın ne kadar? Canlı altın fiyatları

Dolar alıp satmak isteyenler dikkat! Dolarda kademeli artış devam ediyor! 31 Ekim 2023 dolar/TL kuru...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön