29 / 04 / 2024

Tarım Kredi açıkladı! Bazı gübre çeşitlerinde ton başına 400 lira indirime gidecek

Tarım Kredi açıkladı! Bazı gübre çeşitlerinde ton başına 400 lira indirime gidecek

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, üreticinin ekim döneminde en yoğun ihtiyacı olan kimyevi gübreler arasında 20.20.0 çeşitlerinde 10 gün süre ile ton başına 400 lira indirim yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Süt Ürünleri AŞ'nin Denizli Acıpayam Fabrikası'nda Tarım Kredi Grubunun 1 senelik yapılan işler hakkında bilgiler verdi. Tarım Kredi'nin kamu kurumu olmadığına ve bu kapsamda kamuya ait herhangi bir varlık kullanmadığına dair açıklama yapan Aydın, Tarım Kredi'nin Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olduğunu ve yönetiminin de çiftçilerin iradesiyle seçildiğini kaydetti.

Tarım Kredi'de satılan ürünlerin Tarım Kredi Holding çatısı altında yer alan firmalarca üretildiğini söyleyen Aydın, kurumun ISO 500 sıralamasında TK Yem AŞ, Gübretaş, TK Tedarik ve Üretim AŞ olmak üzere 3; Fortune 500 listesinde de Gübretaş, TK Kooperatif Market, TK Tedarik ve Üretim AŞ ve TK Yem AŞ olmak üzere 4 şirketlerinin olduğunu kaydetti. Öte yandan Aydın gelecek sene ise açıklanacak listelere 2 şirketlerinin de katılmasını beklediklerini belirtti.

 Tarım Kredi açıkladı! Bazı gübre çeşitlerinde ton başına 400 lira indirime gidecek

TARIM KREDİ 35 FARKLI ÜRÜN ALIMI YAPIYOR

Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi kooperatiflerinde üreticilerin ihtiyacına göre gübre, yem, tohum ve ilaç gibi tarımsal girdilerin satışının yapıldığına dikkati çekerek, 2023 sene sonu için tahmini tarımsal girdi satışı yapılan firma sayısının 520 bine ve satış cirosununda 32 milyar Türk Lirası kredili olmak üzere 55 milyar Türk Lirasına ulaşmasını istediklerini söyledi.

Tarım Kredi'nin üreticilerin ihtiyacı olan tüm tarımsal girdileri karşılamanın yanı sıra hasat sonrasında da pazar sıkıntısını azaltmak amacı ile çiftçilerin tarımsal ürünlerinin alımını yaptığına da işaret eden Sayın Aydın, şunları belirtti: "Buğday, arpa, ayçiçek, mısır ve çeltik gibi ürünler başta olmak üzere otuz beş farklı ürün alıyoruz. Bu sene 1 milyon ton civarında 10 milyar liralık alım yapmayı istiyoruz. Alımı gerçekleştirilen tarımsal ürünleri, firmalarımızda ham madde olarak kullanarak hayvan yemi gibi tarımsal girdiye dönüştürülenleri kooperatifler aracılığı ile üreticilere, gıda ürünlerine dönüştürülenleri ise Tarım Kredi Kooperatif marketleri aracılığı ile tüketicilere ulaşmasını sağlıyoruz. Bizler aldığımız ürünleri son tüketiciye uygun hale getirip satıyoruz. Bir ürünü alıp ticari olarak başkasına satmıyoruz, kendimiz kullanmaya çalışıyoruz. Sanayi tarafımız güçlendikçe daha fazla ürün alıyor hale geleceğiz. Bu da fiyatların daha sağlıklı oluşumuna katkı verecek." dedi.

TON BAŞINA 400 TL İNDİRİM

Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi kooperatiflerinde üreticilerin ihtiyacına göre gübre, yem, tohum ve ilaç gibi tarımsal girdilerin satışının yapıldığını belirterek; "Üreticilerimizin ekim döneminde en yoğun ihtiyaç duyduğu kimyevi gübrelerden olan 20.20.0 çeşitlerinde 10 gün süre ile ton başına 400 lira indirim yapılacak. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri geçmişte olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde üreticilerimizin yanında yer almaya devam edecektir. Kampanya stoklarla sınırlı olacak." diye kaydetti.

Gübre fiyatlarındaki aylık artış yüzde 18,7 oldu! Çiftçiler dikkat! Hangi gübre kaç lira? 

Gübre fiyatlarında yüzde 10, mazotta yüzde 75 artış! Çiftçilere büyük şok! Hangi gübre kaç TL oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön