29 / 04 / 2024

Tarım Kredi'de gübre indirimi başladı! Çiftçilere müjde: Fiyatlar 400 TL düştü, aman kaçırmayın! 

Tarım Kredi'de gübre indirimi başladı! Çiftçilere müjde: Fiyatlar 400 TL düştü, aman kaçırmayın! 

Tarım Kredi'deki gübre çeşitlerinde indirim başladı. Peki hangi gübrelerde indirim var? İşte ayrıntılar....



Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Süt Ürünleri’nin Denizli Acıpayam’daki merkez tesislerinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Hüseyin Aydın, basın toplantısında gübre fiyatlarında bir kampanya düzenleyeceklerini açıkladı. Aydın, çiftçilerin merakla beklediği kampanya ile ilgili detayları da tek tek paylaştı. 

Tarım Kredi de gübre indirimi başladı! Çiftçilere müjde: Fiyatlar 400 TL düştü, aman kaçırmayın! 

Tarımdanhaber'de yer alan habere göre; Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sonbaharda en çok kullanılan gübre olduğu için 20.20 gübresinde indirim yapacaklarına dikkat çekti. 

20.20 gübrenin fiyatını 13 bin 500 liradan 13 bin 100 TL'ye düşüreceklerinin altını çizen Hüseyin Aydın, "Tonunda 400 TL indiriyoruz ama piyasa ile mukayese ettiğimizde 650 liralık bir fiyat avantajı sunmuş oluyoruz" açıklamasında bulundu. 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin indirim yaparak 13 bin 100 TL'ye çekeceği 20.20 gübrenin piyasa fiyatları ise şöyle: 

Alpateş: 13.000 lira/ton

Gemlik: 13.100 lira/ton

Toros: 13.300 lira/ton

İGSAŞ: 13.500 lira/ton

Tarım Kredi de gübre indirimi başladı! Çiftçilere müjde: Fiyatlar 400 TL düştü, aman kaçırmayın! 

ÜRE GÜBREDE DE İNDİRİM OLACAK

Tarım Kredi'nin indirim uygulayacağı 20.20 gübrenin fiyatı, piyasada 13 bin lira ile 13 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Tarım Kredi'nin yapacağı indirimin gübre firmalarının satış fiyatı ile karşılaştırıldığında, Tarım Kredi satış fiyatlarının da piyasa fiyatlarının seviyesine geleceği görülüyor. 

Diğer taraftan, Tarım Kredi Kooperatifleri sosyal medya hesaplarından bir son dakika açıklamasında bulundu ve 20.20 gübrenin dışında üre gübresinde de indirime gidildiğini açıkladı.

Tarım Kredi de gübre indirimi başladı! Çiftçilere müjde: Fiyatlar 400 TL düştü, aman kaçırmayın! 

İNDİRİMLİ GÜBRE SATIŞLARI BAŞLADI 

Çiftçilerin merakla beklediği indirimli gübre satışları 1 Kasım itibarıyla resmen başladı. Tarım Kredi'den konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, "Ekim döneminde en yoğun ihtiyaç duyulan 20.20 gübre çeşitlerinde 1-11 Kasım 2023 tarihleri arasında ton başına 400 lira indirim uygulanacaktır. Üre gübresinde de 420 TL/ton indirime gidilmiş olup, Tarım Kredi üreticilerimizin yanında yer almayı sürdürecektir. Stoklarla sınırlıdır" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca, Tarım Kredi Kooperatiflerinin hem bir tarım ekosistemi içinde çalıştığını hem de sözleşmeli tarım yaptığına dikkat çeken Hüseyin Aydın, "Biz, sözleşmeli tarımı yapıyoruz. Ne yapıyoruz? Geçen sene bize 520 bin çiftçi gelmiş. Çiftçiye vadeli gübre vermişim, yem vermişim, ilaç vermişim, tohum vermişim. Sonra ayçiçeğini, çeltiğini, arpasını, mısırını satmış, almışım…" açıklamasında bulundu. 

TCMB Başkanı Erkan resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak güncellendi!

Son Dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! 2024 LGS tarihi belli oldu

QNB Finansbank'tan 0 faizle kredi fırsatı! Şartları duyan bayram ediyor!


Geri Dön