29 / 04 / 2024

TCMB Başkanı Erkan resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak güncellendi!

TCMB Başkanı Erkan resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak güncellendi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan son dakika yıl sonu enflasyon açıklaması geldi. Erkan yıl sonu enflasyon tahmini orta noktalarını 2023 için yüzde 65 olarak açıkladı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın dördüncü enflasyon raporu için bilgilendirme toplantısı düzenliyor.  Erkan'dan enflason rakamları ile ilgili ilk açıklama geldi. Buna göre Erkan,"Yıl sonu enflasyon tahmini orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik." diye konuştu.

2023 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan yıl sonu enflasyon rakamını açıkladı. Erkan,"Yıl sonu enflasyon tahmini orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik." açıklamasını yaptı.

TCMB Başkanı Erkan, "Parasal sıkılaştırma adımlarımızın birikimli etkileri ile enflasyonun ana eğilimini zayıflatmaya devam ederek, dezenflasyonu 2024 yılında tesis etmekte kararlıyız." dedi.

TCMB Başkanı Erkan, sadece 8 hafta içinde TL mevduat 970 milyar lira arttığını kur korumalı mevduatın 300 milyar lira, döviz cinsi mevduatın  3,9 milyar dolar gerilediğinin bilgisini paylaştı.

TCMB Başkanı Erkan resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak güncellendi!

GAYE ERKAN'DAN SON DAKİKA ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Gaye Erkan, enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Gaye Erkan  "Tahminlerimizi yukarı yönlü güncellemiş olsak da dezenflasyonun başlama zamanı, hızı ve seyrinde bir değişiklik olmayacağını değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Gaye Erkan, TL mevduatın payını artırma adımları, İlave, 350 milyar lira likiditenin daha sistemden çekilmesi ile toplam sterilizasyon 1 trilyon TL'nin üstüne çıkacacağını belirtti. 

Ekim ayı enflasyon beklentisi ne yönde?

32 günlük vadeli mevduat faiz oranları son derece rekabetçi bir seviyeye ulaştı

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön