30 / 04 / 2024

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oldukça hareketli günler bekliyor. Pazartesi günü 12. Kalkınma Planı ile 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin Meclis’e sunulması beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyon hedefine ilişkin iddialı konuştu.



Ekonomide gözler gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) olacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan 12’nci Kalkınma Planı’nın 16 Ekim Pazartesi günü Meclis’e sunulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, 17 Ekim’de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapacağı belirtilirken, 23-24 Ekim’de komisyonda görüşülmesi beklenen planın, daha sonra TBMM Genel Kurulunda ele alınması planlanıyor.

4 YILLIK HEDEFLER

2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı, bu döneme ilişkin Türkiye’nin odaklanacağı hedef ve stratejileri ortaya koyacak. Sözkonusu plan kapsamında; ilgili politika adımlarının belirlenmesi amacıyla 54 özel ihtisas komisyonu ve 26 çalışma grubunun kurulduğu bildirildi. Ayrıca, vatandaşlara yönelik bir de anket düzenlendiği bildirilirken, anketin ilk bölümünde Kalkınma Planı’nın temel konu başlıkları ve bunlara ilişkin çeşitli politika seçenekleri arasından öncelik tercihine yer verildi.

2024 BÜTÇESİ DE GÜNDEMDE

12’nci Kalkınma Planı’nın yanı sıra haftaya Meclis gündemine sunulacak bir başka konusu ise 2024 yılına ait Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu. Bu kanunun da 17 Ekim Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclis’ine sunulması öngörülüyor. Bütçe görüşmelerinin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın 20 Ekim’de komisyonda yapacağı sunumla başlaması bekleniyor. Bakanlık ve ilgili kurumların bütçe görüşmelerinin komisyonda 24 Kasım’da tamamlanmasının ardından, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin 4-15 Aralık’ta TBMM Genel Kurulunda değerlendirilmesi öngörülüyor.

ENFLASYON 2026’DA TEK HANEYE İNECEK

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yılmaz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde katıldığı etkinlikte, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, plan ve programlarla 2026 yılında enflasyonu yeniden tek hanelere indireceklerini belirtirken, temel sorun olarak görülen hayat pahalılığıyla mücadele konusunda da etkin ve kararlı adımlar atmaya devam edeceklerini aktardı. Yılmaz, hayat pahalılığıyla mücadeleyi bir yandan gelirleri arttırarak diğer yandan da enflasyonu dizginleyerek, kontrol altına alarak sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Gelecek yılın ortalarından itibaren yıllık bazda ciddi düzelmelerin olduğunu hep birlikte göreceğimizi kaydeden Yılmaz, 2024'ün ikinci yarısında enflasyonun ciddi anlamda gerilediğinin görüleceği bir  dönem olacağını vurguladı. 2025'te bu ivmenin devam edeceğini kaydeden Yılmaz, 2026'da ise yeniden tek haneli enflasyonun yakalanacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön