19 / 05 / 2024

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Düşük faizli hazine bonosuna yanaşmayan bankalar dövize çevrilen kur korumalı mevduatta adeta para seçiyor. Büyük bir banka 10 bin doları 3 aylık olmak kaydıyla getirene 598 dolar artı faiz avantajı başlattı.



Kur korumalı mevduat (KKM), yatırımcılara döviz kurlarındaki olası dalgalanmalara karşı koruma sağlayan bir yatırım ürünüdür. Bu ürün, yatırımcıların anlaşma yapıldığı tarihte belirlenen bir döviz kuru üzerinden belirli bir vade süresi boyunca para birimlerini koruma altına almalarını sağlar.

KKM, yatırımcılara döviz kurlarındaki belirsizliklere karşı bir miktar güvence sağlar. Ancak, KKM'nin bazı sınırlamaları da vardır. Örneğin, yatırımcı anlaşma yapıldığı döviz kurunun üzerinde bir değer kazanması durumunda ek kâr elde edemez. Ayrıca, KKM'nin maliyeti, koruma sağlanan döviz kuruna ve vade süresine bağlı olarak değişebilir.

KKM'ler, finansal kuruluşlar tarafından sunulan ürünlerdir ve detayları, her kuruluşun kendi politikalarına göre farklılık gösterebilir. Yatırımcılar, KKM'leri kullanmadan önce ilgili finansal kuruluşun koşullarını, maliyetleri ve riskleri dikkatlice değerlendirmelidirler.

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Faiz, bir borç veya yatırımın kullanımı için ödenen veya kazanılan bedeldir. Genel olarak, bir para biriminin belirli bir süre boyunca kullanımının bedeli olarak tanımlanır. Faiz, borç verenin yatırımının getirisidir veya borç alanın kullandığı fonun maliyetidir.

Faiz oranı, birikim sahiplerine veya borç alanlara belirli bir süre boyunca hesaplanan yüzdesel oranı temsil eder. Faiz oranı, kredi veya mevduat hesapları gibi finansal ürünlerde belirli bir süre için ödenecek veya kazanılacak faiz miktarını belirler.

Faiz oranları, arz ve talep dinamikleri, ekonomik koşullar, merkez bankası politikaları, enflasyon ve risk faktörleri gibi birçok etkene bağlı olarak belirlenir. Faiz, ekonomik aktivitelerde önemli bir bileşen olduğu için, ekonomistler, yatırımcılar ve politika yapıcılar faiz oranlarındaki değişiklikleri yakından takip ederler.

Uzman isim seçimden sonrası için flaş uyarı yaptı! Doların 31 TL olacağı tarihi açıkladı

Denizbank'tan kaçıranı pişman edecek kampanya! Şartları sağlayan herkese 300 TL ödenecek!

İslam Memiş'ten altın almak isteyenlere kritik uyarı! 


Geri Dön