05 / 05 / 2024

Bankaların TL mevduat toplama hamlesi faizleri yükseltti

Bankaların TL mevduat toplama hamlesi faizleri yükseltti

MB ve BDDK'nın getirdiği düzenlemelerdeki yükümlülüklerin altına girmek istemeyen bankalar, TL mevduat oranlarını yükseltmek için TL mevduata verdikleri faizleri yükseltmeye başladı.



Dünya Gazetesi'nden Şebnem Turhan imzalı haberde de bankaların yüksek faizle mevduat toplama hamlesine girdikleri ve yıl sonu bilanço hareketleri nedeniyle faizleri yüksek tutmaya bir süre daha devam edecekleri belirtiliyor.

Faizler yüzde 30'lara kadar çıktı

Haberde bankacılık sektöründe son dönemde en önemli gündem maddesinin TL mevduat faizleri olduğu belirtilirken TL mevduata verilen faizlerin yüzde 25 ile 31 arasında değiştiği ifade ediliyor. Haberde Merkez Bankası'nın bankalara getirdiği ek menkul kıymet tutma zorunluluğundan kaçan bankaların riske girmemek için TL mevduat oranını artırmak istedikleri ifade edildi. Haberde, düşük faizle ek menkul kıymet alımı yaparak uzun süre bilançoda risk taşımaktansa TL mevduat oranlarını artırmak isteyen ve mevduat çekmek isteyen bankaların yüzde 25-31 arasında TL mevduat faizi teklif ettikleri kaydedildi..

Hem kredide hem mevduatta tahvil alım zorunluluğu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön