03 / 10 / 2024

Baran çoktin, 1 milyon TL'ye okul yaptırdı!

Baran çoktin, 1 milyon TL'ye okul yaptırdı!

Doğubayazıt'ın İshakpaşa yolu Belediye Caddesi üzerinde bulunan, 8 derslikli eski okulun yerine inşa edilen Hasan çoktin Cumhuriyet ilköğretim Okulu'nun açılışı törenle yapıldı




AĞRILI işadamı Baran çoktin'in memleketine yaptırdığı ve 1 milyon liraya mal olan 16 derslikli okul hizmete girdi.
Doğubayazıt'ın İshakpaşa yolu Belediye Caddesi üzerinde bulunan, 8 derslikli eski okulun yerine inşa edilen Hasan çoktin Cumhuriyet ilköğretim Okulu'nun açılışı törenle yapıldı, içinde kütüphane, spor salonu, bilgi-teknoloji odası, anasınıfı ve iki laboratuvar bulunan okulun açılışında konuşan çoktin, ikinci okulu yaptırmak için de söz verdi.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada, 'Hizmete giren bu okulla birlikte ilçemiz 540 dersliğe kavuşmuştur. 360 derslik Milli Eğitim Bakanlığı ve il özel idaresi tarafından, 154 derslik de Doğubayazıtlı işadamlarımız tarafından yapılmıştır. Yaptığı bu hayırseverlikle vatanına ve doğduğu topraklara büyük bir hizmet sunan Baran çoktin, böylece çocuklarımızın daha iyi imkanlar içinde eğitim almasına katkı sağladı. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz'dedi.

İşadamı çoktin ise 5 ay içinde yapımı tamamlanan okulun açılış töreninde bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederek, 'Eğitim ve bilimin bir toplumun gelişiminde en önemli unsur olduğunun bilincinde olan biri olarak, doğduğum, büyüdüğüm ve insanı olmaktan gurur duyduğum bu topraklara bir eğitim kurumu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum' diye konuştu.
Habertürk

 


Geri Dön