21 / 05 / 2024

Barbadoslular Türkiye'den ev alabilir mi?

Barbadoslular Türkiye'den ev alabilir mi?

Barbados vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakları bulunuyor mu? Barbadoslular Türkiye'den ev alabilir mi? Barbadoslular Türkiye'den arsa alabilir mi? Barbadoslular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Barbadoslular Türkiye'den ev alabilir mi?

Barbados, bağımsız bir ada ülkesidir. Kabaca 13° Kuzey ve 59° Batı da bulunur. Güney Karayipler bölgesinde uzanan ülke Karayip Antil Adaları zincirinin bir parçasıdır. Amerika ülkeleri'nden biridir. Konumuyla Güney Amerika kıtasına bitişiktir. Venezuela'nın yaklaşık 434 kilometre (270 mil) kuzey doğusundadır. 


Peki Barbados vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakları bulunuyor mu? Barbadoslular Türkiye'den ev alabilir mi? Barbadoslular Türkiye'den arsa alabilir mi? Barbadoslular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde Barbados da bulunuyor. Barbados vatandaşları alınan karara göre Türkiye'den gayrimenkul alma hakkına sahip olan ülke vatandaşları arasında yer alıyor.


Ayrıca Barbadosluların Türkiye'den gayrimenkul edinimleri için özel bir koşul bulunmuyor. Barbados vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu müdürlüklerine gitmeleri gerekiyor.


Gerekli belgeler..

Kimlik belgesi ve pasaport; 

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;

İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.



Geri Dön