05 / 10 / 2024

Barış Sitesi'nde 125 bin TL'ye! İcradan!

Barış Sitesi'nde 125 bin TL'ye! İcradan!

Ümraniye 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, İstiklal Mahallesi, 1793 ada, 4 parselde yer alan bin 552 metrekare 5 katlı binanın 12/80 hissesini satışa çıkardı




Ümraniye 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ÜMRANİYE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI
DOSYA NO: 2009/3692

Talimat Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
Tapu Kaydı: Taşınmazın Tapu Kaydı ve Niteliği: Satışa konu taşınmaz tapuda istanbul Ümraniye ilçesi İstiklal Mahallesi 1793 ada, 4 parselde sayılı 1.552,00 m2 miktarlı ana taşınmazın 12/80 hissesinin İbrahim Kızı Münevver Yeniçeri adına, kayıtlı, 5 katlı karkas binanın 12/280 hissesinin tamamı.

İmar Durumu: İstanbul Ümraniye ilçesi istiklal mahallesi 1793 ada, 4 parselde sayılı 1.552,00 m2 miktarlı arsa ve üzerinde kurulmuş olan 2 sokak kapı nolu BARIşž SİTESİ isimli, kat irtifaklı, bahçeli, betonarme karkas blok apartmanda ana bina bodrum kat + zemin kat + 5 normal kattan ibaret toplam 7 katlı betonarme karkas binanın 12/280 hissesinin tamamıdır.

Evsafı: Sırf sokağı üzerinden girişli 2 kapı nolu BARIşž SİTESİ isimli ana bina: zeminda 1.552,00 m2 alanda kurulmuş bodrum+zemin+5 normal kattan ibaret tamamı 7 katlı, bir cephede bitişik yaklaşık 11 yıllık betonarme karkas apt. olup gezilen 1. kat dairesi yaklaşık 95m2 dir. dış cephesi sıvalı-boyalı, üzerinde ahşap oturma çatı üstü kiremit kaplıdır. Bina zemin kattan sonra 1,40 m. Kadar kapalı çıkmalı olup parsel etrafı kargir duvar üzeri demir parmaklık ile muhafazalıdır. A-Blok'a bahçe içinden 9 basamak çıkılarak demir doğramalı camekanlı kapıdan girildikten 5 basamak sonra zemin kata çıkılmaktadır. Katlar Arasında mozaik basamaklı ve demir korkuluklu merdivenler vardır. A Blok'un bodrum katında sığınak .zemin ve normal katlarında mesken olarak kullanılan ikişer daire olup elektrik su ve doğal gaz girişi ve asansör teşkilatı mevcuttur. Barış Sitesi A Blok 1. Katta 12/280 arsa paylı (6 ) nolu dairede giriş holü, kolidor, mutfak banyo WC salon ve 3 oda mevcut olup 95 M2 miktarlıdır. Giriş holü ve koridor zeminleri seramik .duvarları boyalı mutfak zemini seramik, duvarları fayans., üzeri laminant kaplı mutfak tezgahı ve dolapları vardır. Banyo ve WC zeminleri seramik .duvarları fayans kaplı olup banyoda küvet, klozet, lavabo, WC de alaturka tuvalet taşı ve lavabo vardır. Salon ve odaların zeminleri ahşa parke duvarları boyalıdır. Dairenin kapıları üzeri boyalı ahşap cümle giriş kapısı çelik kapı pencereleri PVC doğramalı olup üzeri panjur ile muhafazalıdır. Salon ve mutfak önünde zeminleri seramik kaplı, etrafı duvar korkuluklu balkonları olup, salon balkonu panjurlu mutfak balkonu PVC doğramalı camekanlıdır.

Kıymeti: 125.000,00.TL'dir.

Satış şžartları 1 - Satış 17.12.2010 günü saat 14 : OO'den 14 :10'e kadar Ümraniye 2. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 27/12/2010 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da muhammen bedelin % 40'ı ile rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. 2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında nakit pey akçesi veya bu miktar kadar kesin ve süresiz banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10 ) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu alım harcı ve masrafları ile KDV. alıcıya aittir. Tapu satım harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. 3 - ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15 ) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdın aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 4 - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. 5 - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda numarası yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tapuda adresi bulunup da tebliğ edilmeyen alakadarlara bu ilanın tebliğ yerine geçeceği ilan olunur. 21.10.2010 (İİKm. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (*) Tebliğ yapılamayan ilgililere İİK.'nun 126 ve 127. maddelerine göre ilanen tebliğ olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön