15 / 05 / 2024

Barzani, Ahmet Özal'a 1000 konutluk iş verdi

Barzani, Ahmet Özal'a 1000 konutluk iş verdi

Mesut Barzani, Turgut Özal'ın hatırına Ahmet Özal'a iş yapmayı teklif etti ve 1000 konutluk iş verdi



Kuzey Irak'ın Erbil kentinde şirket kuran Ahmet Özal, "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin daveti üzerine annem Semra Özal'la Erbil'e gittik. Barzani, babam Turgut Özal'ın hatırına iş yapmayı teklif etti ve 1000 konutluk iş verdi. 40 bin dolara mal edeceğimiz her konut için Kuzey Irak yönetimi 50 bin dolar verecek" dedi.

SEKİZİNCİ Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Kuzey Irak'ın Erbil kentinde inşaat, enerji, ticaret, sanayi ve hizmet sektörlerinde çalışacak bir şirket kurdu. 3 ortaklı `Özal Group', ilk olarak Irak'ın toplu konut idaresi için 1000 apartman dairesi ve villa yapacak. Ahmet Özal, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin daveti üzerine annesi Semra Özal'la Erbil'e gittiklerini, babası Turgut Özal'ın hatrı için iş yapmasının istendiğini söyledi. Ahmet Özal gelişmeleri şöyle anlattı:
Babamın hatırı için
"5 ay önce sayın Mesut Barzani, annemle (Semra Özal) beni davet etti. Özel uçakla gittik. Bizi 3 gün Erbil'de misafir ettiler. Barzani, rahmetli babamın kendisi ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için yaptıklarını anlattı. Babamın icraatlarını ve bölgeye bakışını konuştuk. Irak'ta bin Türk işadamı bulunduğunu, Türkiye'den gelen işadamlarının Türk-Kürt ayırımı yapmadan desteklediğini söyledi. Babamın hatırı için benim de Irak'ta iş yapmamı istedi. Ben de Barzani'nin bu daveti üzerine Irak'ta birkaç işe başladım. Şu anda politikayla değil, ticaretle uğraşıyorum."
Şimdilik bin konut
Ankaralı genç işadamları Mustafa Dinçal ve İlhami Aktürk'le ortak olduğunu anlatan Ahmet Özal, Özal Group adlı şirketle; Erbil'in Kes Nezam Bölgesi'nde 1000 konutun inşaatına başladıklarını bildirdi ve "3+1, 118 metrekare daireler, dubleks villalar yapıyoruz. 2011'de teslim edeceğiz. Bir dairenin maliyeti 40 bin dolar. Devlet bizden 50 bin dolara alıyor. Fazla kâr derdinde değiliz. Özal Group'un prestiji için yapıyoruz. Şu anda 80 ev bitti" dedi. Ahmet Özal'ın verdiği rakamlara göre, 1000 konutluk işin büyüklüğü 50 milyon doları buluyor.
250 bin ihtiyaç var
Erbil, Süleymaniye ve Dohuk'ta 250 bin konuta ihtiyaç olduğunu belirten Ahmet Özal, şöyle devam etti: "Altyapı ihtiyaçları çok büyük. Ayrılacak bütçe, bu seçimden sonra Bağdat-Erbil arasındaki görüşmelerde belli olacak. Irak, dünyanın ikinci büyük petrol rezervine sahip. Doğru yönetilirse, önümüzdeki 10 yılda Dubai, Abu Dabi gibi olacak."

Ortakları Ankara'da emlak danışmanı

AHMET Özal'ın Kuzey Irak yönetiminin merkezi Erbil'de beraber iş yaptığı iki ortağı İlhami Aktürk ile Mustafa Dinçal, Ankara'da emlak danışmanlığı yapan iki arkadaş. İlhami Aktürk, kendi adını taşıyan İlhami Aktürk Danışmanlık Hizmetleri adlı şirketin sahibi. Aynı zamanda Mor Menekşe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve engellilere yönelik medikal ürün ticareti yapan Promedika Medikal Sistemler şirketinin de sahibi. Mustafa Dinçal ise Emlak Center'in yöneticisi. Mustafa Dinçal, Ahmet Özal'la tanışıp ortak oluşlarını şöyle anlatıyor: "5 yıl önce bir dost ortamında tanıştık. Mesut Barzani, Turgut Özal'a olan gönül borcu nedeniyle Ahmet Özal'a inşaat işi teklif edince, üçümüz ortak olup Özal Group'u kurduk."
Gülden Aydın / Hürriyet


Geri Dön