29 / 04 / 2024

Başak Çatı ve Cephe Sistemleri siyah-beyaz kiremit satıyor

Başak Çatı ve Cephe Sistemleri siyah-beyaz kiremit satıyor

Başak Çatı ve Cephe Sistemleri, futbol takımlarına ait renkleri taşıyan kiremitleri piyasaya sundu



Türkiye'de ilk kez renkli kiremit üretimine başlayan Başak Çatı ve Cephe Sistemleri, futbol takımlarına ait renkleri taşıyan ürünleri piyasaya sundu. Şimdiye kadar en çok siyah-beyaz renklerde kiremit satıldı.

Başak Çatı ve Cephe Sistemleri, krizi renkli kiremit üretimiyle rahat atlattıklarını açıkladı. Türkiye'deki pek çok bölgeye renkli kiremit sattıklarını söyleyen Başak Grubu Genel Müdürü Erkan Pekdemir, 'Türkiye'de ilk kez renkli kiremiti biz ürettik. Bunun için 1 milyon dolar yatırım yaptık. 20'ye yakın renk çeşidimiz var.  Şu anda Ege Bölgesi'nden yoğun istek geliyor.

SURİYE VE KIBRIS'A GİTTİ
Alaçatı'da son 5 ayda yapılan her binanın çatısı renkli kiremitlerle döşendi. Bodrum ve Kuşadası'nda da yaygın bir kullanım var. İstanbul'da Sarıyer taraflarında yeni yapılan binalarda renkli kiremit kullanılıyor. Suriye ve Kıbrıs'a da kiremit göndermeye başladık' diye konuştu. Futbol takımlarının renklerinde taraftar serisi kiremitler ürettiklerini de ifade eden Pekdemir 'Şimdiye kadar en çok siyah-beyaz renklerde kiremit sattık. Eskişehir Atatürk Stadyumunda bu ürünlerimizi kullandık. Bursaspor'dan talep aldık' dedi.

12 ÜLKEYE SATIYOR
Aralarında ağırlıklı Arap ülkeleri, Hollanda Antilleri, Kongo ve Amerika'nın bulunduğu yaklaşık 12 ülkeye kiremit ihraç ettiklerini söyleyen Erkan Pekdemir: 'Amerika'dan oldukça istek var. O bölgede kasırga çok olduğu için çatıların uçması gibi problemler yaşanıyor. Amerika bizden ağır kiremit istiyor' açıklamalarında bulundu.

Güneşe de yatırım yapacak
Sektöründe lider bir firma ile görüşme içerisinde olduklarını ve önümüzdeki dönemlerde güneş enerjili sistemler alanında bir işbirliğine gideceklerini söyleyen Erkan Pekdemir, şunları söyledi; 'Yakın bir gelecekte güneş enerji sistemlerini çatılarda uygulamaya başlayacağız. Görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracak bu uygulama ile evlere sıcak su verilmesini ve kış aylarında kaloriferlerin sıcak kalmasını hedefliyoruz. Bunun dışında Eskişehir haricinde bir kiremit fabrikası satın alabiliriz. Rusya Federasyonu'ndan orada iş yapmak konusunda teklifler alıyoruz, bunu değerlendirmeye alabiliriz.'
Akşam/Duygu Sayıner Yalın

 


Geri Dön