05 / 05 / 2024

Başaranlar İnşaat bina yalıtımında uzay teknolojisi dönemini başlatıyor!

Başaranlar İnşaat bina yalıtımında uzay teknolojisi dönemini başlatıyor!

Başaranlar İnşaat piyasaya yeni sundukları ürünleri Nanoper'in dondurucu soğuğa, suya ve ateşe dayanıklılığını kanıtlayan bir tanıtım gerçekleştirdi. Ürün "Dış cephe izolasyonunda uzay teknolojisi" sloganıyla piyasaya sürüldü




İnşaat sektöründe 40 yıllık deneyime sahip olan Başaranlar İnşaat, yeni hayata geçirdikleri buluşları Nanoper'i düzenlediği kokteylle şirket yöneticilerine, sektör temsilcilerine ve basına tanıttı. Isı, ses ve su yalıtımı konusunda benzerlerinden çok daha kaliteli ve üstün özellikli bir ürün bulduklarını belirten firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Başaran ile Genel Müdür Funda Akın, noter ve bilirkişinin gözetiminde yaptığı deneylerle ürünün şaşırtıcı özeliklerini davetlilere sundu. Nanoper'in Sahilevleri'ndeki binasında yapılan tanıtımda ürünün ateşe, dondurucu soğuğa ve suya dayanıklılığı test edildi. Su, ısı ve ses geçirmezliği, hafifliği, çevreye zararsız oluşu, haşere ve mikroplardan koruma gibi özellikleri de gözler önüne serildi.


Devrim niteliğinde

"Dış cephe izolasyonunda uzay teknolojisi" sloganıyla piyasaya sürdükleri ürünün hem ekonomik hem uzun ömürlü hem de insan sağlığına çok faydalı olduğunu vurgulayan Akın, "Bu ürünü çok uzun araştırmalar ve deneyler sonucunda ortaya çıkardık. Harcadığımız emeğe ve zamana değen, devrim niteliğinde bir buluş elde ettik. Düşük maliyetle yüksek enerji tasarrufu sağlayan, bu sayede dünyanın ekolojik seyrine önemli katkısı bulunan ve aynı zamanda insan sağlığına faydalı bir ürün oldu. Var olan milyonlarca yapının mantolanması yönünde pek çok sistem geliştiriliyor ve pazara sunuluyor. Sürekli yeni ürünler ortaya çıkıyor ve yalıtım ile ilgili vaatlerde bulunuluyor. Artık binaları delik deşik etmeyen, su, ses ve ısı geçirmeyen, maksimum hijyen sağlayan bu yeni teknoloji ile binalar tam bir yalıtıma kavuşacak. Üstelik diğer sistemlere oranla daha ekonomik olacak" dedi.


Yeşil Elma ödülü

Türkiye'de bir ilk olan izolasyon sisteminin 3 ayrı ürünün birleşiminden oluştuğunu belirten Akın, "Perlit plaka, perlit sıva ve nanodan oluşan Nanoper, rakipsiz tam bir yalıtım sistemidir. Bilindiği gibi 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince ülkemizdeki tüm yapıların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar dış cephesi yalıtılarak, C kategorisinde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması gerekecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı, doğanın korunması konusunda önemli bir kurum olan Green Apple Award Winner'e (Yeşil Elma Ödülü) sahip Nanoper, tüm dünyada geçerli olan kalite-çevre belgelerine ve onaylarına da sahiptir. İzolasyonda çığır açacağına inandığımız uzay teknolojisinin yeni ürünü Nanoper, bundan sonra Türkiye'de mantolamanın adı olacak" dedi. Konuşmanın ardından noter yetkilileri ve bilirkişi gözetiminde tüm testler yapılarak, davetlilerin merak ettiği konularda bilgiler verildi.


Yeni Asır


Geri Dön