28 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Turizm gelirinde bu yıl rekor kıracağız!

Başbakan Erdoğan: Turizm gelirinde bu yıl rekor kıracağız!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin turizm merkezlerinden Antalya'da yaptığı konuşmada bu yıl turizm gelirlerinde rekor kıracaklarını söyledi. Erdoğan, turizmde bu yılın 9 ayında 24,5 milyar dolar gelir elde ettiklerini belirtti....




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin turizm merkezlerinden Antalya'da yaptığı konuşmada bu yıl turizm gelirlerinde rekor kıracaklarını söyledi. 2002'de 8,5 milyar dolar olan turizm gelirinin 2012'de 29 milyar dolara çıktığını belirten Erdoğan, bu yılın 9 ayında ise 24,5 milyar dolar gelir elde ettiklerini belirtti. "İnşallah yıl sonu itibariyle 30 milyar doları aşarak rekor kıracağız." diye ekleyen Erdoğan, "Bütün bunlar istikrarın eseri. İstikrar olmazsa, güven olmazsa, huzur olmazsa buraya turist gelmez." dedi. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün geldiği Antalya'nın bugün ilçelerinde toplu açılış törenlerine katıldı. Erdoğan ilk olarak Antalya'nın merkez Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış ve 10 bin kişilik spor salonu temel atma törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti. 


Erdoğan, konuşmasının başında Antalya'ya bugüne kadar hükümet tarafından yapılan hizmetleri anlattı. Bugün Antalya merkez ilçeler ve diğer ilçelerde tamamlanan 75 ayrı eserin, toplamda yaklaşık 700 milyon liralık yatırımın açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, ardından geçeceği Korkuteli ve Finike ilçelerinde yapacakları açılışlarla birlikte iki gün içinde Antalya'ya 1 milyar 211 milyon liralık eser ve yatırımın resmen açılışını gerçekleştirmiş olacaklarını vurguladı. Antalya'nın hükümet nezdinde her zaman çok müstesna yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, 11 yıl içinde Antalya'ya 13 milyar liralık yatırım yaptıklarını dile getirdi.


2002 yılında 3 milyon turistin geldiği Antalya'ya bu yılın kasım ayı itibarıyla 11 milyon 400 bin turistin geldiğine dikkat çeken Erdoğan, "Turizmi, ticareti, sanayiyi, tarımı bunları coşturacak özellikle sporda, sağlıkta Antalya'yı dünya markası haline, bir cazibe merkezi haline getirecek projeler uyguluyoruz." dedi.

Bir ülkenin, bir şehrin yatırımın, üretimin ve büyümesinin önündeki en büyük engelin istikrarsızlık ve güvensizlik olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "İstikrarın olmadığı, devlet ile milletin arasında güvenin olmadığı huzurun ve güvenin olmadığı bir ortamda ekonomi, ticaret, sanayi ve tarım büyüyemez, o ülkeye de turist gelmez."


Türkiye'de 11 yıldır istikrarı, güveni ve güvenliği tesis etmek ve bunu tahkim etmek için yoğun mücadele gösterdiklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Dünya ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçiyor. AB ülkeleri, ABD, Japonya çok zorlu bir süreçten geçiyor ama buna karşın Türkiye her gün rekor üstüne rekorlar kırmak suretiyle yaşamını sürdürüyor. İşte 3'üncü çeyrekte dört dörtlük bir büyüme kaydettik. 9 aylık büyüme ortalamamız yüzde 4. Merkez Bankası rezervine bakıyoruz. Ahh kardeşlerim. Biz kimden aldık bu iktidarı; DSP, MHP, ANAP'tan aldık. 5 yıl yönetme hakları vardı, 3,5 yıl kalabildiler, kaçarak gittiler, götüremediler. Göreve geldiğimizde Merkez Bankasının kasasında ne vardı biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi ne oldu biliyor musunuz? 135 milyar 637 milyon dolar oldu. Bakınız küresel finans krizi devam ederken bizim IMF'ye olan borcumuz neydi, 23 milyar dolar. Kimler borçlandı, DSP, MHP, ANAP hükümeti borçlandı. Onların borcunu geldik biz ödedik. 14 Mayıs'ta IMF'ye olan bu borcu sıfırladık. Şimdi onlar bizden borç istiyor. Anlaştık 5 milyar dolar onlara şimdi borç vereceğiz. Büyük ülke böyle olur, büyük devlet böyle olunur. İşte bunu yakaladık. Milletin çizdiği rota buydu, milletimiz bize bunu söyledi ve biz de bunu gerçekleştirdik."


Erdoğan, turizmde bu yıl yine rekor kırılacağını ve 2002'de 8,5 milyar dolar olan turizm gelirinin 2012'de 29 milyar dolara çıktığını bildirerek, bu yılın 9 ayında 24,5 milyar dolar gelir elde ettiklerini belirtti. Erdoğan, "İnşallah yıl sonu itibariyle 30 milyar doları aşarak rekor kıracağız. Biz göreve geldiğimizde 13 milyon turist geliyordu, 11 yıl önce rakam buydu. Şu anda geldiğimiz noktada 36 milyon turiste ulaştık hamdolsun. Bu turistin yaklaşık 3'te 1'i Antalya'ya geliyor. Antalya bizim için çok önemli. Bütün bunlar istikrarın eseri. İstikrar olmazsa, güven olmazsa, huzur olmazsa buraya turist gelmez." dedi. 


Erdoğan konuşmasının ardından toplu açılışlar için kurdele kesti. 10 bin kişilik spor salonunun açılışı için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bulunduğu temel atma töreni alanına gerçekleştirilen canlı bağlantının ardından temsili olarak da podyuma çıkan bakanlarla birlikte düğmeye basıldı. 


Erdoğan ardından alanda bulunan vatandaşlara oyuncak ve satranç takımı dağıttı. Çok sayıda vatandaş, yazdıkları notları korumalar vasıtasıyla Başbakan'a iletmeye çalıştı. Otobüsle alandan ayrılan Erdoğan, helikopterle Korkuteli ilçesine geçti.


Zaman Gazetesi


Geri Dön