30 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil!

Başbakan Erdoğan: Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,"Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil. Önce bu gazete iddiasını ispatla mükelleftir. O söylenen yer, 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir" dedi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Rajoy ile Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.


"Urla ile ilgili olay şahsımla alakalı değil" diyen Başbakan Erdoğan, "Hukukta bir kaide vardır: Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim? Mensubu olduğun medya organı. Önce bu gazete iddiasını ispatla mükelleftir. O söylenen yer, 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:


"Bunun bir süreci vardır. Şu anda yargı sürecinde olan burayla ilgili şahsa niye yöneltmiyorsunuz da bana yöneltiyorsunuz. Bunu patronlarına sor önce. Şahsımla zerre kadar alakası yok. Ben son 5 sene içerisinde senede 3 gün 5 gün gittiğim ailece görüştüğüm çok sevdiğim bir dostuma ait olan bir yerdir. Ve orası hazine arazisi değildir, onların kendi mülküdür. Bunu da bilmenizi isterim. Oranın sahipleri oraya 35 yıldır sahipleridir. 35 yıl içerisinde orada yaptıkları onlar evlerdir, bir köydür. Birinci derece sit 3. derece sit bunların hepsi yargı içerisinde devam eden bir süreçtir. Bununla ilgili başbakanı lekeyelemezsiniz. Buna ne gücünüz yeter ne evraklarınız yeter. Hiçbir şey bununla ilgili şahsımla alakalı yok." 



Geri Dön