28 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Vatandaşlarımızın gecekondulardan kurtulmasını istiyoruz!

Başbakan Erdoğan: Vatandaşlarımızın gecekondulardan kurtulmasını istiyoruz!

Kentsel dönüşüm - değişim projelerini başlattıklarını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Biz halkımızın, vatandaşımızın şu gecekondulardan kurtularak modern konutlara, binalara kavuşmasını istiyoruz. " dedi...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yeni belediye otobüslerinin hizmete alım ve Mecidiyeköy Mahmutbey metrosunun temel atma töreninde vatandaşlara seslendi.


Başbakan Erdoğan kentsel dönüşüm-değişim projelerini başlattıklarını hatırlatarak, "Biz halkımızın, vatandaşımızın şu gecekondulardan kurtularak modern konutlara, binalara kavuşmasını istiyoruz. Bunu biz yaparız. Bütün bunlar yapılırken asla vatandaşlarımızı mağdur etmeyiz. Onlara asla bu noktada bir mağduriyet yaşatmayız. İstiyoruz, bütün bunları yapmak suretiyle, Allah göstermesin bir yangın afeti çıktığında rahatlıkla buralara araçlar girebilsin ama şu anda girmesi de mümkün değil" diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, alanda bulunanların yoğun tezahüratları sırasında bir süre konuşmasını kesti. Bu sırada ön sıralarda bulunan bir vatandaşı dinleyen Erdoğan, "Bak bir hanımefendi bana bir şikayette bulundu: 'Kocam sigara içiyor, ne olur buradan bir seslenin de sigarayı bıraksın'. Bak hanımlar rahatsız görüyorsunuz. Ben de buradan sigara içen beylere diyorum ki; lütfen hanımları rahatsız etmeyin, sigaranızı bırakın. Çünkü aktif içicilerden çok, pasif içiciler, yani içmeyen daha çok rahatsız oluyor. Biz halkımızı çok seviyoruz, dolayısıyla zarar görmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.



AA


Geri Dön