26 / 05 / 2024

Başiskele kaplıca şehri oluyor!

Başiskele kaplıca şehri oluyor!

Başiskele, kaplıca şehri olma yolunda ilerliyor. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ilçede termal su bulgularına rastladıklarını, jeotermal çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Başkan Ayaz, ilçe hakkında çeşitli müjdeler verdi...



Yuvacık'taki Karaaslan Tesisleri'nde gerçekleşen iftara; 29 mahalle ve 8 köy muhtarı katıldı. Samimi bir ortamda geçen iftarda belediye tarafından yapılan çalışmalar değerlendirildi, muhtarlarla fikir alışverişinde bulunuldu. 

Başkan Ayaz, ilçe hakkında çeşitli müjdeler verdi. 

BÜTÜNLÜK İÇİNDEYİZ Akşam ezanı öncesinde muhtarlar, mahallelerde yapılmasını istedikleri hizmetler hakkında belediye başkam Hüseyin Ay az'a bilgiler verdi. Başkan Ayaz, belediye sınırları içinde planlanan hizmet programına muhtarların destek verdiğini ifade etti. Ayaz, "Hizmetler bütünlük içinde yapılıyor. İlçede hizmet ve yatırım yağmuruna devam ediyoruz. 

Başiskele gelişmeye ve büyümeye devam edecek" dedi. 

PROJELER BAŞLAYACAK Başkan Ayaz, Seymen Mahallesi'nde yapılacak otopark ve üstyapı çalışmasının ve Mehmet Ağa Mahallesi Kent Meydanı projesinin kısa zamanda başlayacağının altını çizdi. 

Başiskele'nin muhtarları Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi. 

Başiskele'deki muhtarlar akşam ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı. 

Katılımın yüksek olduğu iftarda keyifli bir akşam yaşandı. 

Ayaz ayrıca Mehmet Ağa Mahallesi'nin tapularının yazıldığını ve bayrama kadar dağıtımlarının yapılacağını söyledi. Ayaz "Ovacık Mahallesi'nden Sepetlipınar Mahallesi'ne kadar nereye bakarsanız bakın birçok noktada çalışmamız var" diye konuştu. 

TERMAL SU MÜJDESİ Ayaz, Havuzlubahçe Mahallesi'nde imar planlarıyla ilgili jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları yaparken termal suyla ilgili kuvvetli bulgulara rastlandıklarını açıkladı. Ayaz, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na müracaatta bulunduk. Neticesinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün online sistemle onay verdi. Ön incelemeden geçtiği jeotermal kaynak arama ve sondaj yapma ruhsatını aldık" diyerek müjde verdi. 

KAPLICALAR OLACAK Başiskele'de yeni bir Afyon, yeni bir Kuzuluk kaplıcaları kurulacağını belirten başkan Ayaz, "Başiskele'de inşallah yeni bir 'jeotermal şehir' inşa edeceğiz" diyerek, muhtarlardan destek istedi. Konuşmasının sonunda başkan Ayaz, çalışmalar kapsamında desteğini beklediği vali Ercan Topaca'ya da ayrıca teşekkür etti. Konuşmaların ardından akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı. Sohbet eşliğinde keyifli bir akşam yaşandı. 

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Özkar ve davetliler, programda aynı masayı paylaştı. 

Akşam ezanı öncesinde uzun uzun sohbet eden başkanl kyaz ve muhtarlar, İçe için yapılacak projeleri tartıştı. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön