28 / 04 / 2024

Yalova Termal Kaplıca'da 2 milyon TL’lik restorasyon başladı!

Yalova Termal Kaplıca'da 2 milyon TL’lik restorasyon başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova Termal Kaplıca İşletmeleri’nde 2 milyon TL’lik dev restorasyon başladı. İşletmedeki açık havuz, sultan banyo ve kurşunlu banyo 15 yıl aradan sonra tarihinin en büyük restorasyon çalışması için kapatıldı.



Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova Termal Kaplıca İşletmeleri’nde 2 milyon TL’lik dev restorasyon başladı.


Termal Kaplıca İşletmeleri’ndeki açık havuz, sultan banyo ve kurşunlu banyo 15 yıl aradan sonra tarihinin en büyük restorasyon çalışması için kapatıldı. 2 milyon TL’ye mal olacak olan restorasyon çalışmaları için Anıtlar Kurulu’ndan gelen bir heyet incelemeler yaparak restorasyonun nasıl gerçekleşeceğini planladı. Çalışmalar kapsamında kurşunlu banyonun yan tarafından yer alan açık havuz yıkılmaya başladı. Havuzun 1 metre 70 santim olan derinliği ise çalışmalar tamamlandığında 1 metre 45 santime çekilecek. Ayrıca bu alanda bir de çocuk havuzu yapılacak. Açık havuzun çevresinde yer alan kabinlerin ise Atatürk zamanında çekilen fotoğraflarda yer aldığı belirtilerek yıkılmasına izin verilmedi. Bu kabinler ve ahşap bölümler sadece bakımdan geçirilecek.


Kurşunlu Hamamın tavan bölümünü kaplayan kurşun levhalarda restorasyon çalışmaları esnasında değiştirilecek.


Restorasyon çalışması hakkında bilgi veren Termal Kaplıca İşletme Müdürü Ömer Şahan, "Açık havuza bir de arıtma cihazı konacak. Bugüne kadar havuzda arıtmayı sağlayan bir sistem yoktu. Su havuza alınıyor ve belirli periyotlarda boşaltılarak yeniden dolduruluyordu. Bu nedenle de ayda yaklaşık bin ton su ziyan ediliyordu. Oysa şimdi bu su arıtılarak yeniden kullanılabilecek. Bu sayede ayda bin ton suyu ziyan edilmekten kurtaracağız" dedi.


Kaplıcalarda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirten Şahan, "Her tesisin restorasyonu farklı tarihlerde bitmiş olacak. Ancak genelde konuşmak gerekirse tesiste yapılan restorasyon çalışmaları tamamen Haziran sonunda bitirilmiş olacak" şeklinde konuştu.


Hürriyet


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova Termal Kaplıca İşletmeleri’nde 2 milyon TL’lik dev restorasyon başladı.Termal Kaplıca İşletmeleri’ndeki açık havuz, sultan banyo ve kurşunlu banyo 15 yıl aradan sonra tarihinin en büyük restorasyon çalışması için kapatıldı. 2 milyon TL’ye mal olacak olan restorasyon çalışmaları için Anıtlar Kurulu’ndan gelen bir heyet incelemeler yaparak restorasyonun nasıl gerçekleşeceğini planladı. 


Milliyet 


Geri Dön