28 / 04 / 2024

Basit eylemler hayatınızı kurtarabilir! Depremde bunlara aman dikkat!

Basit eylemler hayatınızı kurtarabilir! Depremde bunlara aman dikkat!

Türkiye pazartesi sabahı 7.4 ve 7.6 şeklinde iki ayrı depremle sarsıldı. 18 bin vatandaş hayatını kaybederken çok daha fazla sayıda insan ise yaralandı ya da evini kaybetti.  Pek çok kişi için deprem kabusu tekrar canlanırken, alınacak çok küçük önlemler bile hayat kurtarıcı olabiliyor. Peki depremd



Türkiye hafta başında yine deprem kabusuna uyandı.  Daha önce meydana gelenlerden çok daha büyük iki deprem ülkenin doğusunu sarsarken, ülkecek deprem travmasını bir kez daha yaşadık. Peki depremde kendimizi korumak için yapabileceklerimiz neler? Yapılacak çok küçük şeyler bile hayat kurtarabilir.

Kahramanmaraş’ın ilçesi Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğünde deprem tüm ülkeyi acıya boğdu.  Toplam 10 ilde birden yıkıcı etkisi hissedilen depremde  can kayıpları güncel rakamlara göre 18 bini aşmış durumda. Bundan kat kat fazla sayıda ise yaralı var.

Depremden Gaziantep, Batman, Malatya, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Muş, Şırnak, Van, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay gibi pek çok şehir etkilenirken, çok sayıda ölü ve yaralı da kayıtlara geçti.

 Basit eylemler hayatınızı kurtarabilir! Depremde bunlara aman dikkat!

BASİT ÖNLEMLER HAYATINIZI KURTARABİLİR

Şimdi deprem kabusu tekrar canlanırken,  uzmanlar alınacak basit görünen önlemlerin deprem sırasında hayat kurtarıcı olabileceğine dikkat çekiyor. Peki neler yapılabilir?

Öncelikle deprem  ülkesinde yaşadığımızın bilinciyle evinizde bulunan bütün ağır, devrilebilir eşyaları sabitleyin.


Geri Dön