06 / 05 / 2024

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.



Maalesef dış ticaretimizde bir yandan zaman kaybı bir yandan da maliyetler konusunda çok büyük kayıplar yaşıyoruz. İskenderun gemilerinin Mersin’e yönlendirilmesi ile beraber Mersin Limanı’nın kapasitesi fazlasıyla aşılmış halde. Gemiler açıkta bekletiliyor ve sorunlar gün geçtikçe büyüyor” ifadelerini kullandı.

“İhracata gidecek ya da ithal ettiğimiz ürünlerimiz 15 - 20 gün süresince limanda bekliyor” diye konuşan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir taraftan beklemek zorunda bırakılıyoruz bir taraftan da buna bağlı olarak ekstra maliyetler ortaya çıkıyor.

 Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

İhraç ettiğimiz ürün geç gittiği için nakit akışımızda ve ödeme dengemizde sorunlar yaşıyoruz. Ödeme dengemiz bozuluyor. Tahsilatımızı her zaman geriden gerçekleştirmek zorunda kalıyoruz. Tahsilatımızın gecikmesine bağlı olarak ihraç ettiğimiz ürünün yerine yeni ürün koymak amacı ile bankalardan yüksek maliyetli finansman kullanmak zorunda kalıyoruz.”

İhraç edilemeyen ürünün ve dolayısıyla ihracat değeri kazanmadığına vurgu yapan GSO Başkanı Adnan Ünverdi, “Aylık 1 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştiren bir kent olarak bu gecikmeler sebebi ile Gaziantep ihracatına da ne yazık ki bu rakamları yansıtamıyoruz. Deprem bölgesinde toparlanmak için büyük çaba sarf ederken bundan sonra liman engeline takılmak istemiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Aman dikkat! Su fiyatlarına yeni zam geliyor!

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Tam 9 ildeki huzurevlerine çok sayıda personel alımı yapılacak! KPSS şartı yok!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön