28 / 04 / 2024

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...



Tapu belgesinin milyonlarca kişi tarafından nasıl sorgulanacağını merak ediliyor. Tapu bilgileri sorgulama işlemlerini oturduğunu yerden çok kolay ve çok hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bazen de bazı kişiler başkalarının tapu bilgilerini nasıl öğreneceğini merak ediyor. Bu kapsamda vatandaşlar kimi zaman tapu alım satım sürecinde kimi zaman da hanalerdeki bir kişinin vaya yakın bir akrabanın tapu bilgileri öğrenilmek istenebiliyor. Tapusuz taşınmazların devri, ortada herhangi bir tapu belgesi bulunmadığı için tapulu taşınmazların devrinden farklı olarak yapılabiliyor. Buna göre tapusuz taşınmazların devri ana kuraldan değişik olarak herhangi bir şekle bağlanmamış ve taşınır malların devri usulü ile aynı usulün geçerli olacağı kabul ediliyor.

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

TAPU NEDİR?

Günümüzde birçok kişi tarafından merak edilen tapu terimi araziye ait belirli bir parçaya veya arazi üzerine inşa edilen bağımsız bir bölüme ait maliki gösteriyor. Tapu sicil müdürlüğü tarafından sağlanan tapu, aksi kanıtlanana kadar geçerliliğini koruyan resmi bir belge olarak tanımlanıyor. 

Tapu bilgileri sorgulama işlemi tapu kadastro dairelerinden yapılabildiği gibi kimlik bilgileri ile beraber internet üzerinden de yapılabiliyor. Bir işyeri, konut veya arsa gibi taşınmaz mal satın alma sürecinde olan vatandaşlar, tapu bilgilerini kolay bir şekilde sorgulamak istiyor, gerçek mi değil mi görmek istiyor.

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Tapu sorgulama işlemi tapu dairesine gidilerek gerçekleştirileceği gibi tapuya gitmeden internet üzerinden de yapılabiliyor. İlgili taşınmaza ait tapu bilgileri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığıyla internet üzerinden görüntülenebiliyor.

Fakat bu uygulama ile kişi kendi üzerinde olan tapu bilgilerini görüntüleyebiliyor. Başkasına ait tapu sorgulama işlemi internet üzerinden yapılamıyor.

BAŞKASINA AİT TAPU SORGULAMA NEREDEN YAPILIR?

Başkasına ait tapu sorgulama işlemi fakat o kişi ile beraber tapu dairesine gidilerek yapılabiliyor.

Tapu sorgulamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının il müdürlüklerine de başvuru yapılabiliyor. Müdürlük içerisinde yer alan Tapu ve Ruhsat Şube Müdürlüklerine dilekçe verilmesi ile tapu hakkında detaylı bilgiler öğrenilebiliyor.

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

Deprem tehdidi altındaki İstanbul Türkiye’nin yarısını finanse ediyor!


Geri Dön