28 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.



İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan öncü verilere göre, Birleşik Krallık'ta 2023 yılının ağustos ayında yüzde 5,6 artış gösteren konut kiralarındaki yükseliş, Eylül ayında da sürdü.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi olarak açıklanan rakamlara göre, 2023 yılının Eylül ayında yüzde 5,7'lik artış ile yıllık bazda en büyük artış meydana geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kiralar İngiltere'de yüzde 5,6 oranında yükseliş gösterirken, söz konusu bu oran Galler'de yüzde 6,9 ve İskoçya'da yüzde 6 şeklinde oldu. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, Kuzey İrlanda'daki kiralara ilişkin güncel veriler ise henüz açıklanmadı.

Paylaşılan detaylara göre, Başkent Londra, yüzde 6,2'lik yaşanan artış ile 2006 yılının Ocak ayından bu yana kiraların yıllık bazda en hızlı arttığı kent oldu.

Aktarılan bilgilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları da Ağustos ayında yıllık yüzde 0,2 arttı. Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu fiyat artışı Temmuz ayında yüzde 0,7 şeklinde olmuştu.

Açıklanan  resmi rakamlara göre, ortalama konut fiyatı Ağustos ayında 291 bin sterlin şeklinde hesaplandı.

Resmi olarak açıklanan söz konusu rakamlara göre, konut fiyatı İngiltere'de değişmezken, İskoçya'da yüzde 1,1 artış gösterirken, Galler'de ise yüzde 0,1 düşüş gösterdi.

Birleşik Krallık ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

KONUT SATIŞLARI DÜŞMÜŞTÜ

İngiltere emlak piyasası, mortgage maliyetlerindeki artışın hem alıcı talebini hem de satış hacmini düşürmesinden sonra yavaşlama işaretleri göstermişti.

The Royal Institution of Chartered Surveyors tarafından açıklanan resmi verilere göre gerçekleşen konut satışları Temmuz ayında yüzde eksi 44'e düşmüştü. Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu rakam pandemiden beri görülen hızlı düşüş oldu.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, tek tek açıklanan söz konusu bu veriler, faiz oranlarındaki hızlı ve seri artırımların sonucunda morgage bedellerinin artmasının emlak piyasasını zayıflattığını ortaya çıkardı.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli maaşı ödeme tarihleri peş peşe açıklandı! Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu tarihlere bakın

Az evvel peş peşe hesaplandı! Hesaplara 1.969 TL yatırılacak, sakın kaçırmayın!

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 


Geri Dön