30 / 04 / 2024

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.



İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi verilere göre, Birleşik Kralık'ta 2024 yılının Şubat ayında ortalama konut kirasında yıllık bazda yüzde 9 olan artış, Mart ayında yüzde 9,2'ye çıktı.

Ortalama konut kiraları geçen ay İngiltere'de yüzde 9,1 artış göstererek, 1285 sterlin, Galler'de yüzde 9 artış göstererek, 727 sterlin ve İskoçya'da yüzde 10,5 artış göstererek 947 sterlin şeklinde oldu.

Kuzey İrlanda için hesaplanmış olan güncel verilere göre, ortalama konut kiraları 2024 yılının Ocak ayında ülkede yıllık bazda yüzde 10,1 yükseliş gösterdi.

İngiltere'de konut kiralarının en çok artış gösterdiği bölge yüzde 11,2 ile Londra'da kayıtlara geçerken, en düşük artış yüzde 6,1 ile kuzey doğu İngiltere'de görüldü.

Ayrıca yine açıklanan verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları da 2024 yılının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 0,2 yükseldi. Ortalama konut fiyatları Birleşik Krallık'ta 2024 yılının Ocak ayında yüzde 1,3 artış göstermişti.

Birleşik Krallık ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

KONUT FİYATLARINDA 5 AY SONRA BİR İLK 


Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 5 aylık yükselişten sonra düşüş göstermişti. İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax'in hazırlamış olduğu Halifax Konut Fiyat Endeksi'nin konut fiyatlarına ilişkin mart ayı verileri geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı.

Söz konusu bu göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 0,3 artarken, aylık bazda yüzde 0,1 gerileme gösterdi.

Konut fiyatları Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,3 yükseliş göstermişti. Mart ayında ortalama konut fiyatı, 288 bin 430 sterlin şeklinde hesaplanmıştı.

Kuzey İrlanda, söz konusu bu dönemde yüzde 4,3 ile konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla arttığı bölge olarak açıklanırken, Kuzey İrlanda'da ortalama konut fiyatı 194 bin 743 sterline çıkmıştı.

İskoçya'da ortalama konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 2,1 ve Galler'de yüzde 1,9 artış gösterdi.

Yine söz konusu verilere göre Londra, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatının en yüksek olduğu kent pozisyonunu korudu. Londra'da ortalama konut fiyatı yüzde 0,4 artış gösterdi ve 539 bin 917 sterlin şeklinde hesaplandı.

Halifax Mortgage Direktörü Kim Kinnaird, söz konusu bu verilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmelerde, Mart ayında ortalama konut fiyatlarının çeyreklik bazda yüzde 2 ve yıllık bazda yüzde 0,3 arttığını kaydetmişti.

 

KİPTAŞ 3 yeni proje için resmen düğmeye bastı! İstanbullulara büyük müjde!

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor


Geri Dön