28 / 04 / 2024

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Millet Bahçesi’ne ilişkin açılan dava sonucunda Ankara 13. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. İşe konu ile ilgili detaylar...



Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi’nin Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin açtığı davanın sonucunda 2. planın da yürütmesi durduruldu.

T24’ün aktardığı detaylara göre Ankara 13. İdare Mahkemesi, yargı kararlarının yerine getirilmediğine dikkat çekerken, söz konusu 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 97.maddesinin (n) bendi uyarınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2022 tarihinde resen onaylanan, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 27 Ekim 2022 tarih ve 3019 sayılı kararı ve Ankara Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun 31 Ekim 2022 tarih ve 442 sayılı kararı ile uygun görülen Ankara ili, Altındağ İlçesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, Atatürk Kültür Merkezi 1.Bölge (Başkent Millet Bahçesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının uygulanmaya devam edilmesi durumunda telafisi imkansız zararlar yaşanacağını belirtti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ankara 13. İdare Mahkemesi, plan değişikliğine ilişkin işlemlerin uygulanması durumunda telafisi güç zararlar oluşacağını kaydederek, 2. planın da yürütmesini durdurdu.

Başkent Millet Bahçesi projesi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı!

2021 YILINDA HİZMETE AÇILMIŞTI

Paylaşılan detaylara göre Başkent Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle 28 Ekim 2023 tarihinde açılmıştı.

Ankara'nın en büyük millet bahçesi olma özelliğine sahip olan Başkent Millet Bahçesi'nde millet kıraathanesi, buz pisti, koşu, yürüyüş, bisiklet parkurları, dinlenme ve piknik alanları bulunuyor.

Başkent Millet Bahçesi'nde 154 bin metrekare ağaçlık alan, 78 bin 700 metrekare çim alan, 91 bin 400 metrekare bitki ve çiçeklik alan yer alıyor. 

Ayrıca yine verilen detaylara göre söz konusu millet bahçesinde 2,7 kilometre koşu ve bisiklet yolu, 1.320 metrekare olimpik standartlarda kaykay pisti, 1007 metrekare buz pisti, 1110 metre zip coaster bulunuyor. 
 

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Nilüfer For City'de hiç peşinatsız 36 ay vade fırsatı! Yeni proje!

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!


Geri Dön