05 / 05 / 2024

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca kişi bu ayrıntıyı bilmiyor.  Kredinin ödenmesini garantilemek için bankanın yaptırdığı hayat sigortasını itiraz etmeniz halinde geri alabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Nereye başvurmak gerekli?



Üzerinden yıllar geçmiş olsa da eğer sigorta yürürlükteyse  başvuru yapmanız halinde kredi çekerken yaptırdığınız hayat sigortası parasını geri alabilirsiniz.

Kredi çeken milyonlarca kişi, başvuru yaparken hangi belgeyi neden imzaladığına dikkat etmiyor. Oysa bir ayrıntı var ki, başvuru yapmanız halinde toplu halde para geri ödeniyor. Eğer çektiğini kredinin ödemesi devam ediyorsa ve hayat sigortası yürürlükteyse hemen başvuru yapabilirsiniz. Başvurular, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor.

BORÇ MİRASÇILARA KALIYOR

Ancak, hayat sigortasının iptal edilmesi durumunda kredi çeken kişi vefat ederse,  kalan borçları mirasçıların ödemesi zorunluluğu doğuyor.

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından, 'hayat sigortası'na ilişkin düzenleme çıkarken bu uygulamaya ilişkin değişiklik yapıldı.  Çekilen kredinin hayat sigortası yürürlükte ise bu vatandaşlar, e-Devlet sistemi (www.turkiye.gov.tr) kanalıyla başvuru yapabilir ve hayat sigortası poliçesinin iptal edilmesini, ödedikleri priminin de hesap numarasına yatmasını isteyebilirler

Peki kredide prim iadesi için nasıl başvuru yapmak gerekir? Kredi çekerken yapılan hayat sigortası bedelini nasıl geri alacaksınız? Birikmiş para nasıl alınır? İşte kredi çekerken yapılan hayat sigortasını iptal ettirme aşamaları…


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön