18 / 05 / 2024

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Kredi çeken milyonlarca kişi bu ayrıntıyı bilmiyor.  Kredinin ödenmesini garantilemek için bankanın yaptırdığı hayat sigortasını itiraz etmeniz halinde geri alabilirsiniz. Peki nasıl yapacaksınız? Nereye başvurmak gerekli?



ADIM ADIM İPTAL ETME  İŞLEMİ

Eğer kredi çekerken hayat sigortası da yaptırdıysanız,  iptal etmek ve biriken parayı almak için birkaç adımı gerçekleştirmek gerekiyor.

Öncelikle e-Devlet sistemine kimlik numaranız ve şifrenizle girerek başvuruda bulunabilirsiniz.   Burada dikkat etmeniz gereken konu, mobilden gireceğiniz zaman tarayıcı üzerinden erişim sağlanması gerekiyor. Sisteme girdikten  sonra arama kısmına "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama" yazdıktan sonra, gelen ekrandaki hayat sigortalarını kontrol edin.

POLİÇE YÜRÜRLÜKTE OLMALI

Hayat sigortasının yanında yazan  "Detaylı Bilgi" kısmına tıkladığınızda, ekranda çıkan "Poliçe Durum" kısmında "Yürürlükte" ibaresi bulunması gerekiyor. Eğer sigorta yürürlükte değilse, örneğin kredi ödemeniz bitmişse, sigorta primini alamazsınız.  Bu kısımda, sigortacılık sektöründe sık kullanılan bir ifade olan 'Daini Mürtein' (Daini Mürtehin)  yani "Rehin Alacaklı" ibaresinin de bulunması şart.

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

Daha sonra yeniden arama kısmına gelip,  "Sigortacılık ve Özel Emeklilik Şikayet Başvuru ve Takibi" yazarak, açılan sayfada "yeni başvuru"yu seçin ve adımları takip edin.  Ardından çıkan sayfada ilgili alanları doldurup iade talebinizi tamamlayın.

Adınız ve mailinizin yazdığı bölüm sonunda, "(TARİH) tarihinde (BANKA İSMİ) bankasından çekmiş olduğum krediyle beraber şahsıma imzalatılan (123456) poliçe nolu (SİGORTA ŞİRKETİNİN ADI) ait sigorta poliçesinin iptalini ve bu tutarın (TRIBAN NUMARANIZ) iban numarasına yatırılmasını talep ediyorum" şeklinde örnek şikayet metni hazırlayarak başvurunuzu bitirin.

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!

Koçtaş’ta Yapı Kredi World’e özel 200 TL Worldpuan Kampanyası başladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön