29 / 04 / 2024

Başvuru için Son 2 Gün! Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Girişimciler Fırsatı Kaçırmasın!

Başvuru için Son 2 Gün! Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Girişimciler Fırsatı Kaçırmasın!

İş Kurumu (İŞKUR), engelli bireylerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla 150 bin TL'ye varan ödeme desteği sunuyor. 9 Haziran'da sona erecek olan başvuru süresi yaklaşırken, engelli girişimcilerin hibe fırsatını kaçırmamaları önem taşıyor.



İŞKUR tarafından sağlanan destek kapsamında, engelli girişimcilere 150 bin TL'ye kadar hibe ödemesi yapılmaktadır. Tarım ve hayvancılık projeleri için ise bu tutar 115 bin TL olarak uygulanmaktadır. Eski hükümlülere yönelik girişimcilik projelerinde ise tarım ve hayvancılık sektöründe 90 bin TL'ye, diğer sektörlerde ise 110 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.

Başvuru Süresi Yaklaşıyor!

Engelli girişimcilerin başvurularını yapabilmeleri için son 2 gün kaldı! 9 Haziran saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Engellilere yönelik çalışmalar yürüten kişiler ise aynı gün mesai bitimine kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne projelerini teslim edebilirler. Eski hükümlülerin ise projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri aracılığıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne iletmeleri gerekmektedir.

 Başvuru için Son 2 Gün! Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Girişimciler Fırsatı Kaçırmasın!

Başvuru Şartları Neler?

İŞKUR engelli girişimci destek programı için belirli şartlar aranmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişilerin aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

  • İŞKUR'a kayıtlı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • İş gücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirmek veya eski hükümlü olmak.
  • Emekli olmamak.
  • Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak.
  • Kendi üzerine işyeri/işletme sahibi olmamak.
  • İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek.

 


Geri Dön