19 / 05 / 2024

Başvuru yapana 3 bin TL ödeme! Başvuru yapan hemen ödemesini alıyor! İşte detaylar!

Başvuru yapana 3 bin TL ödeme! Başvuru yapan hemen ödemesini alıyor! İşte detaylar!

Başvurular başladı. Başvuru yapana 1.000, 2.000, 3.000 TL ödeme verilecek. İşte detaylar!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan hanelere destek ödemesi sağlıyor. Bu durumda da belediyeler vatandaşa yardımda bulunuyor. Belediyeler başvuru şartlarını sağlayan kişilere destek ödemesi yapılacağını bildirdi. Belediye ödemelerinden faydalanmak isteyen kişiler de başvuru şartlarını araştırmaya koyuldu.

BELEDİYEDEN YENİ ÖDEMELER GELMEYE DEVAM EDİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan dar gelirli ailelere düzenli olarak ödeme yapılıyor. Bununla birlikte Belediyelerde ihtiyaç sahibi ailelere pek çok farklı alanda destek sağlanmaktadır. Belediyeler tarafından sağlanan ödemeler için başvuruda bulunacak vatandaşların ikametgah adresinin bulunduğu yerdeki belediyeye veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakfı'na başvuru yapması gerekmektedir. Bu bağlamda başvurular için doldurulması istenen formun eksiksiz bir şekilde ve doğru olarak doldurulması oldukça önem arz etmektedir. Başvuru işlemleri internet üzerinden yani online olarak ya da e-devlet sistemi üzerinden de yapılır.

Belediyeden verilmekte olan ödemeler için Alo 153 Beyaz Masa hattını arayıp, başvuru durumun kontrol edilmesi gerekir. Başvuru işlemlerinden sonra ödemeleri almaya hak kazanan vatandaşlar 1000, 2000, 3000 TL tutarında sağlanan nakit destek ödemesi verilecek.

KİMLER ÖDEMELERDEN YARARLANABİLİYOR?

Belediyeler tarafından sağlanacak destek ödemeleri için ihtiyaç sahibi kişiler için farklı türlerde destek ödemesi yapılmaktadır. Kişilerin sosyal yaşamlarında sıkıntı yaşamadım hayatlarını devam ettirebilmeleri adına pek çok farklı alanda ödeme yapılıyor. Kişilerin muhtaç durumda olması ve yoksul dar gelirli veya geliri olmayan kişilerin ödemelerden faydalanabileceği bildirildi. Bu bağlamda da ödemelerden faydalanacak olan kişiler şu şekilde belirtilmiştir;

  • İlk olarak afetzedeler,
  • Daha sonra da kronik hastalığı olanlar,
  • Geliri olmayan yaşlılar ve kimsesizler,
  • Dar gelirli hanelerin üniversiteye giden çocukları,
  • Şehit yakınları ile gaziler ve belediye tarafından sağlanan destek ödemelerinden faydalanabiliyor.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön