04 / 05 / 2024

Batışehir otel 20 milyon avroya Ever’e kiralandı!

Batışehir otel 20 milyon avroya Ever’e kiralandı!

Batışehir projesinin Premium etabında yer alan otel birimini 20 yıllığına Ever kiraladı. Firma Four Point by Sheraton markası ile işletilecek otele 20 yıl için toplam 20 milyon avro kira ödeyecek...



Dünyanın  en hızlı büyüyen otel zincirlerinden biri olan Four Points by Sheraton Türkiye'deki ilk otelini Ever Group yönetiminde Ege Yapı Group'un İstanbul Bağcılar'da yükselen Batışehir projesinde açmak için imza attı. 


Ege Yapı Group, Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama ortaklığında hayata geçirilen Batışehir projesinin Premium etabında yer alan otel birimi atılan imzalarla birlikte 20 yıllığına Ever  İzmir  Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş.’ye kiralandı. Kiralamayı Emlak Konut’la yapan yapan Ever, Four Point by Sheraton markasıyla işletilecek otel için 20 yıllığına toplam 20 milyon avro ödeyecek. 


Geceliği 80 avro

Otelin 2015 yılının ilk aylarında hizmete açılacağını belirten Ever Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, Four Points by Sheraton Batışehir’de bir gecelik konaklama ücretinin yaklaşık 80 avro olacağını söyledi. 


Ersü; “Türkiye’deki ilk ‘Four Points By Sheraton’ı açmak üzere Starwood ile anlaştığımız için çok mutluyuz. Batışehir projesi, İstanbul’daki ayrıcalıklı konumu ve çok amaçlı tesisleri ile markamıza tam uyum sağladı.Starwood gibi sektöründe dünya çapında bir lider ile İstanbul Batışehir gibi mükemmel tasarlanmış ve yapılmış bir projede beraber olmanın bütün ilgili şirketler için bir başarı hikayesi olacağına eminiz” dedi.


Geleceğin Paris’i

İstanbul’un turizm bakımında Londra ve Paris boyutuna ulaşacağının altını çizen Ersü, “İstanbul bugün, Avrupa’nın en büyük turist çekim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Ayrıca İstanbul son yıllardaki atağı ile iş ve finans dünyasının da kalbi olmuştur. Bu iş ve turizm potansiyeli düşünüldüğünde başta İstanbul olmak üzere bütün Türkiye’nin nitelikli otel yatırımına ihtiyacı vardır. 


Hedef 10 yılda 5 bin yatak kapasiteye ulaşmak

Ever Grubu olarak 10 yılda 330 milyon avro harcayarak 5 bin yatak kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen Ersü, “Ever Grubu olarak dünyanın en saygın markaları ile işbirliği yaparak çözüm ortağı oluyoruz ve bu talebi karşılıyoruz. Four Points By Sheraton Batışehir bu işbirliklerinin en somut adımlarından biri oldu.10 yıllık yatırım planımız doğrultusunda yapacağımız 33 otelimizde de misafirlerimizi 5 yıldız konforunda ama daha uygun fiyatlarla ağırlayacağız” diye konuştu.


Çekiciliğimiz artıyor

Starwood Hotels & Resorts, Avrupa, Afrika & Orta Doğu, Satın Alma ve İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Bart Carnahan ise  “Avrupa’nın başlıca pazarlarında orta büyüklükteki pazar markalarımızı büyütmek gelişim stratejimizin temelini oluşturuyor. Starwood portföyündeki en güçlü yatırımlardan birisi olan  Four Points by Sheraton konfor, stil ve uygun fiyatın ilgi uyandıran bir karışımını sunuyor ve böylelikle dünya genelindeki mülk sahipleri ve proje geliştiriciler için gittikçe daha çekici bir tercih haline geliyor” diye konuştu.


144 odalı

Four Points by Sheraton İstanbul Batışehir Otel, 36 süit olmak üzere toplam 144 odadan oluşuuyor. Otelde, restoran, bar, 2 toplantı odası, bir iş merkezinin bulunduğu 360 metrekarelik bir toplantı ve etkinlik alanı, ücretsiz Wi-Fi bağlantısı ve fitness salonu ile park yerleri bulunuyor.  


Four Points by Sheraton İstanbul Batışehir hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön