27 / 04 / 2024

Batman hastaneleri açılış için gün sayıyor!

Batman hastaneleri açılış için gün sayıyor!

Batman'ın Beşiri ve Hasankeyf ilçe hastaneleri açılışa hazırlanıyor. Hasankeyf'in yeni yerleşim biriminde de yapımı tamamlanan 75 yataklı Devlet hastanesi de açılış için gün sayıyor.



Batman'a 16 kilometre uzaklıktaki Beşiri ilçesindeki hastane tamamlandığı halde yıllardır hizmete açılamadı. Son rutüşların yapıldığı bu hastaneye bakalım doktor atamaları ne zaman yapılacak? 

Hasankeyf'in yeni yerleşim biriminde de yapımı tamamlanan 75 yataklı Devlet hastanesi de açılış için gün sayıyor. Fakat tek handikap bu ilçelerdeki hastanelerde doktor atamaları... 

Bakın Sason ve Gercüş ilçelerindeki Devlet Hastanelerinde yeterli doktor yok. Batman ın büyük ilçesi konumundaki Kozluk ta Devlet Hastanesi sorunsuz işliyor gibi. İl Sağlık Müdürlüğü ilçelerdeki hastanelerde doktor sıkıntısını gideremiyor. Evet, hastane yapmak önemli. O hastanelerde doktor bulundurmak ise hastane yapmaktan daha önemli... Sen Hasankeyf ve Beşiri'de istediğin kadar modern hastane yap İçinde çalışacak doktor bulamıyorsan o hastanenin bir anlamı yok. 

HASTANE 3 YILDIR TAMAMLANDI AMA 

Batman" ın Beşiri ilçesinde 50 yataklı hastane 3 yıldır tamamlandı. Neredeyse bina çürüyecek. 

İlçe sakinleri, 16 kilometre yakınındaki Batman'da tedavi oluyor. Evet, yeni hastanelerin binaları göz kamaştırıyor ama sağlık hizmetinin aylardır verilemediği o tesisler atıl durumda. Batman aile hekimliğine geçtiğinden bu yana acil sağlık hizmeti tabiri caizse dökülüyor.. Acil servislerde yeterli doktor yok... Açılışa hazırlanan Beşiri ve Hasankeyf ilçelerindeki yeni hastanelerin doktor talebi karşılanmalı. Hep diyoruz... Batman da sağlık iyi idare edilmiyor. Bu nedenle de Sağlık Bakanının iyi niyetli çalışmaları Batmanlı'ya hizmet olarak ulaşmıyor... 

KENT KONSEYLERİ GÖSTERMELİK 

Evet. Batman ın ortak aklı var mı? Ne yazık ki Batman'ın ortak aklı yok. Batman'ı yönetenler, birkaç kişi bir araya geldiklerinde ortaya çıkan fikri ortak akıl olarak görüyorlar. Katılımcı bir yönetim yok Batman'da. Kent konseyleri göstermelik. 

Sivil Toplum Örgütlerinin hiçbir değeri yok. 

Seçimler öncesinde Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri adaylara yönelik deklarasyon yayınlıyor. Adaylardan katılımcı yönetim sözü vermeleri isteniliyor. Seçim öncesi verilen sözler hep havada kalıyor. 

Bugün Batman'da neredeyse herkesin ortak talebi ulaşımda hafif raylı sisteme geçilmesi iken bu konuda hiçbir çalışma yapılmıyor. 

Şehir içi ulaşım toplu taşıma araçlarına bırakılıyor. Şehrin ortasından geçen İluh deresi mikrop saçmaya devam ediyor Kentsel dönüşüm programı kapsamında kimsenin bu projeyi gündeme getirdiği de yok. 

SORUNLARA DUYARSIZ ŞEHİR 

Evet. bu şehirde kılını kıpırdatan yok. Şu günlerde kentte konuşulan en çok sorunlardan biri de Batman Petrolspor'un gelecek sezona yönelik hesapları. 

Bir kafa yoran Kulüp Başkanı Aydın Gülmez ile Vali Ahmet Deniz. 

Bakalım Kırmızı-Beyazlı kulübe arzu edilen destek gelecek mi? 

Temmuz ayında yapılacak Batman Üniversitesi Rektörlüğü ne adaylar neredeyse bu bilim yuvasına deniz getirecek vaatler veriyor. 

Anlaşılan Rektörlük seçimleri yaklaştıkça adaylar arasında tatlı rekabet de iyice kızışacak gibi. 

Alışveriş merkezlerinin şubeleri, kentin dört bir yanını sarıyor, zincir marketler ara sokaklara kadar giriyor. 

Şehrin parası büyük ve çoğu zaman yabancı holdinglere akıyor. Şehrin esnafı, şehrin tüccarı ölüme terk ediliyor. Şehrin verimli toprakları inşaat sektörüne açılıyor Petrol kenti hızlı bir yapılaşmayla karşı karşıya. Uyaran, tepki gösteren, ses çıkartan yok. Şehrin ortak aklı uyuyor. Umarız; ortak akıl bir gün uyanır da elden giden Batmana sahip çıkar. 




Batman Çağdaş


Geri Dön