30 / 04 / 2024

Batman Şemsettin Güneş Cami yarın ibadete açılacak!

Batman Şemsettin Güneş Cami yarın ibadete açılacak!

Kültür mahallesindeki Şemsettin Güneş cami, yarın kutlanacak Beraat kandilinde ibadete açılacak. 1.5 Yılda yapımı tamamlanan modern cami 2.5 milyon TL’ye mal oldu.



Batman’ın büyük semti Kültür mahallesinde 600 kişi kapasiteli üç katlı Şemsettin Güneş cami yarın ibadete açılıyor. 600 Metrekarelik alanda yapılan 3 katlı modern ibadet evinin dış cephesi Midyat taşlarıyla kaplandı. Ahşap kapı ve kaliteli malzemenin kullanıldığı caminin yapımına büyük destek veren işadamı İrfan Güneş, Heybet Güneş ve Şahabettin Yanar’a semt sakinleri adına Seyfettin Güner’i teşekkür etti. Üç katlı binanın zemin katını ise Kuran kursu oluşturuyor. 


ÖRNEK CAMİ

Güneri şöyle konuştu; “Semtimiz modern bir ibadet evine kavuştu. Bir yıl 4 ayda yapımı tamamlanan ibadet evinin dış cephesini üstlenen mimar Şirin Dal’ın da emeğini unutmuyoruz. Yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olan ibadet evinin zemin katında Kuran kursunun yanı sıra kadınların ibadet bölümu de var.  Gerek arsa alamında gerekse caminin yapımında büyük emeği geçen İrfan Güneş’e teşekkür ediyoruz. Kültür mahallesi örnek bir ibadet evine kavuştu. Şemsettin Güneş camisi Beraat kandilinde ibadete açılacak.” 



Batman Çağdaş


Geri Dön