28 / 04 / 2024

Baumit Türkiye yüzde 25 büyümeyi hedefliyor!

Baumit Türkiye yüzde 25 büyümeyi hedefliyor!

Baumit Türkiye'nin Genel Müdürü Atalay Özdayı Dilovası Gebze Fabrikası'nda basın mensupları ile bir araya geldi, 2008 yılında toplamda 14 milyon euro yatırımla kurulan Türkiye'deki fabrikanın yıllık 300 bin ton üretim kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.



Ana hedeflerinin dış cephe ısı yalıtım pazarındaki büyümelerini artırarak sürdürmek olduğunu ifade eden Özdayı, 2015 yılında genel olarak yüzde 25, ısı yalıtım sistemlerinde metrekare bazında ise yaklaşık yüzde 20 büyüme rakamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Dilovası'nda bulunan tesislerinin dikey olarak tasarlanmış bir tesis olduğunu bildiren Özdayı, "63 metre yüksekliğindeki kule içinde hammaddelerin depolandığı silolarımız bulunuyor. Dikey üretim yönBaumit'in tüm ürün gruplarında yükselen bir grafiğe sahip olduğunu belirten Özdayı, hizmet verdikleri Marmara Bölgesi ve Ankara'da bu başarının devamlılığını korumayı amaçladıklarını söyledi, öncelikli hedeflerinin. Ankara'daki etkinliklerini daha da artırarak temi ile hem üretim alanından hem de enerjiden tasarruf edüebiliyor. 

Burada göreceğimiz başka bir konu ise tedarikçimiz olan komşu taşocağmdan temin ettiğimiz kireçtaşını, üretim sistemimizin bir parçası olan kırma eleme tesisimizde işleyerek kendi kumumuzu üretiyor olmamız. Taş ocağından gelen taşları konveyör bant ile hatta alıp, üretim için gerekli ölçülere göre kırdıktan sonra silolara alıyoruz. Bu, hem ürün kalitemizin daha yüksek ve sürekli olmasını hem de çimento komşu illere ulaşmak ve Ege bölgesinde genişlemek olduğunu kaydeden özdayı, "Baumit tüm Avrupa'da farklı ülkelerde yılda 40 milyon metrekare ısı yalıtımı yapıyor. Bu da markanın her geçen gün tecrübesini ve uzmanlığını artırdığının bir göstergesidir" dedi. 

esaslı ürünlerimizin nefes alma kabiliyetinin daha fazla olmasını sağlıyor" şeklinde konuştu. 

Dış cephe ısı yalıtımda 2014ate yüzde 30 büyüdü Özdayı, geçen yü inşaat pazarının üzerinde büyüdüklerini belirterek, ana ürün grupları olan dış cephe ısı yalıtım sistemlerinde metrekare bazında yüzde 40'dan fazla büyüme gösterdiklerini ifade etti. Özdayı, "Geçen yıl ise yüzde 30 civarında büyüdük" dedi. İnşaat sektörünün 2014 yüını yüzde 2,2 büyüme ile kapadığını belirten Özdayı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu son 5 yılda gördüğümüz en düşük büyüme. Düşük de olsa bu rakam 2014 yılında özel sektör yatırımlarından geldi. Özellikle 2013 yılında çok artan kamu yatırımlarında geçen yıl frene basüdı. Bu da genel anlamda inşaat pazarı büyümesinin beklentilerin altında kalmasına sebep oldu. Bir aydan kısa bir süre içinde önemli bir seçim yaşayacağız. Tabii ki seçim atmosferi her sektörü etkiliyor. 2015 yılında da inşaat büyümesinin genel olarak özel yatırımlardan geleceğini düşünüyoruz. 

TÜİK verilerine baktığımızda geçtiğimiz yıl alman yapı ruhsatlarında önemli bir artış var. Geçen yıla göre yüzölçümü bazında yüzde 24, bina sayısı bazında yüzdel4'lük bir artış gerçekleşti. Bu artış eğer inşaata dönüşür ise sektör büyümesine destek olacaktır. Bununla beraber 2015 yılı pazar büyüme tahminlerimiz yüzde 3,5-4 civarında." Avrupa'da farklı ülkelerde yılda 40 milyon metrekare ısı yalıtımı yapılıyor.


Dünya


Geri Dön