03 / 05 / 2024

Bay Döner Erbil'de restoran açacak

Bay Döner Erbil'de restoran açacak

İzmirli Bay Döner markasının sahibi Feridun Tunçer, iskender kebabını uluslararası marka yapacaklarını söyledi



Tunçer, ‘İlk yurtdışı restoranımızı Erbil'de bu yıl sonunda açacağız' dedi.
 
Henüz 4 yıllık bir marka olan Bay Döner, iskender kebabını fast-food sektöründe uluslararası bir marka yapmak için kolları sıvadı. İzmirli "Bay Döner" markasının sahibi Apaz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Tunçer, Bursalı iskendercilerin, "İskender" markasının 100 yılı aşkın bir süredir Türkiye'ye kazandırdığı lezzeti hiçbir zaman dünyaya açmak için yeterli çaba göstermediğini ileri sürerek, "Bursa'daki iskendercilerin uluslararası bir marka olma hedefi yok. Ama bizim böyle bir iddiamız var. Biz Bursa'ya da mağaza açmayı düşünmüyoruz. Orada bu ürünü yaratan markalar, yüksek fiyata satıyor. Uygun fiyatlarla gidip onları rahatsız etmek istemiyoruz. Bu ürünün çıktığı topraklara saygı duyuyoruz. Biz dünyayı alalım, Bursa onlara kalsın" dedi.
Dünyaya açılmak için öncelikle Türkiye'nin Doğu komşularına yoğunlaşacaklarını dile getiren Tunçer, "Biz bir dönerci mantığıyla düşünmüyoruz, yatırımcı olarak düşünüyoruz. İlk yurtdışı restoranımızı Erbil'de, bu yıl sonunda açacağız. Sonrasında Suriye, Libya, İran ve Mısır'da yer alacağız. 2009 itibariyle ciromuz 20 milyon TL. 2010 hedefimiz ise 30 milyon TL" diye konuştu.
 
Türkiye'de döner ya çok kötü ya çok pahalı
2006 yılına kadar dış ticaretle uğraşan, yurtdışında taahhüt işleri yapan Feridun Tunçer, "Bay Döner" markasıyla gıda perakendesi işine hızlı bir giriş yaptı. İlk Bay Döner restoranı, Nisan 2007'de  İzmir  Balçova'da açıldı. Kısa zamanda büyük ilgi gören ve bugün Türkiye genelinde 12 restoranla hizmet veren Bay Döner, 2010 yılı sonunda restoran sayısını 21'e çıkarmayı hedefliyor. Uluslararası fast-food pazarının hâkim ürünleri olan pizza, hamburgere karşı Türkiye'nin de pide, döner ve lahmacun gibi ürünleri bulunduğunu ifade eden Feridun Tunçer, "Bizim eksikliğimiz yatırımda, marka oluşturmakta. Almanya'da döner satışları, hamburger satışlarını geçti. Ama imaj olarak hâlâ döner, büfede satılan sağlıksız bir yiyecek gibi görünüyor" diye konuştu.
Feridun Tunçer, Bay Döner'in bugüne kadar restoranlarında 1.5 milyon kişiyi ağırladığını ve 250 ton döner kestiğini belirterek, şu anda aylık ziyaretçi sayısının 150 bin olduğunu dile getirdi. Tunçer, 3-4 yıl içinde aylık ziyaretçi sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu yıl 5 milyon TL yatırımla çalışan sayılarını 250'den 500'e çıkaracaklarını anlatan Tunçer şunları söyledi: "Her akşam kafamın içinde bir ufuk turu yapıyorum. Ürün olarak iskender dönerinin 10 yıl sonra bildiğimiz fast-food markalarının yanına ürün olarak eklenmesinin hayalini kuruyorum. Türkiye'de döner, ya kötü yapılıp ucuza satılıyor ya çok iyi yapılıp pahalıya satılıyor. Biz hem iyi yapalım hem ucuza satalım diyerek ortaya çıktık. Kendimize güveniyoruz. Yurtdışındaki ortaklık tekliflerine de sıcak bakıyoruz ama bizim için önemli olan şey, stratejik planlarımızı uygulamamıza yardımcı olacak bir partner bulabilmek."
 
FORDİST ÜRETİMLE 6 DAKİKADA SERVİS
İskender dönerinin hamburger ve pizza gibi servisi ve yemesi pratik bir yemek olmadığına dikkat çeken Tunçer, "Normalde bir iskender sipariş edildikten 20-25 dakika sonra masaya geliyor. Ama artık kimsenin boşa harcayacak vakti yok. Bu sorunu çözmek için mutfağımızdaki çalışan sayısını iki katına çıkardık ve fordist bir üretim bandı kurduk. Herkesin yapacağı iş belli. Böylelikle servis zamanını 5-6 dakikaya indirdik" dedi. Tunçer, Bay Döner ürünlerindeki lezzeti yaratırken kadın ve çocukların damak zevklerini göz önünde bulundurduklarını vurgulayarak, "Erkeklerin daha yağlı ve ağır ürünlere olan talebine rağmen, biz daha sağlıklı, besin değeri yüksek ürünleri tercih edenlerin damak tadını baz alıyoruz" diye konuştu.
Henüz 4 yıllık bir marka olan İzmirli Bay Döner'in sahibi, Apaz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Tunçer, iskender kebabını uluslararası marka yapac...
 ( KB)
Referans

Geri Dön