09 / 05 / 2024

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Türk savunma firması Baykar tarafından üretimi yapılan 20 adet silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu ay teslim edildiği öğrenildi. İşte detaylar…



SUUDİ ARABİSTAN FABRİKA AÇILMASINI İSTİYOR

Aynı kaynak, Suudi Arabistan'ın hem SİHA talebinin olmuş olduğu hem de Arabistan'a bir SİHA fabrikası kurulmasını istediğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Fabrika kurulmasının birkaç çeşidi bulunmakta. Sıfırdan üretmekten montajın yapılmış olduğu fabrikalara kadar. Baykar fabrika kurulması gibi isteklerde çok ciddi inceleme gerçekleşmekte. Biraz stratejik bir karar bu. Bu konuda istek ve görüşmeler var. Türkiye Suudi Arabistan ile yatırımlar, swap gibi konularda bazı görüşmeler de yapmakta. Ama beklendiği kadar hızlı ilerlemiyor."

Suudi Arabistan'ın asıl isteğinin fabrika kurulması olduğunu ifade eden ve ismi gizli tutulan bir yetkili, "Bu konuda değerlendirmeler ve görüşmeler hala devam ediyor" açıklamalarında bulundu.

Baykar, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, (SSB) UAE Dışişleri Bakanlığı ve Suudi Arabistan kamu iletişim ofisi henüz konu hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Satıştan kalkan iPhone 11 cazip fiyata A101’de! 22 Eylül 2022 fiyat listesi

TeknoSA’dan Samsung Galaxy A73 alana Fit2 R220 Akıllı Bileklik hediye! Yok böyle kampanya! 22 Eylül 2022 fiyat listesi

En çok satan telefonlardan Samsung Galaxy A32’ye CarrefourSA’dan 2 bin TL indirim! 22 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön